Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere (CNIR) a aprobat lansarea licitaţiei pentru realizarea studiului de fezabilitate al Drumului de Mare Viteză Bucureşti-Giurgiu şi preconizează transmiterea documentaţiei către Agenţia Naţională de Achiziţii Publice (ANAP) spre validare până la sfârşitul lunii octombrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere a aprobat lansarea licitaţiei pentru realizarea Studiului de Fezabilitate al Drumului de Mare Viteză Bucureşti-Giurgiu. Preconizăm transmiterea documentaţiei către Agenţia Naţională de Achiziţii Publice (ANAP) spre validare până la sfârşitul lunii octombrie”, aunţă CNIR.

În cadrul Studiului de Fezabilitate, proiectantul va realiza o analiză multi-criterială pentru variantele de traseu, profilul (Autostradă sau Drum Expres) şi structura drumului, precum şi conexiunea cu alte obiective de investiţii.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Variante posibile de traseu:

-Desprinderea din Autostrada A1 Bucureşti-Piteşti, zonele Corbii Mari (limită jud. Giurgiu/Dâmboviţa sau Bolintin Vale (judeţul Giurgiu)

-Desprinderea din viitoarea Autostradă A6 Bucureşti-Alexandria, nodul rutier Ghimpaţi (jud. Giurgiu)

-Conexiune cu viitorul Drum Radial DR 10 Măgurele Expres şi Autostrada A0 Bucureşti Sud.

Caietul de Sarcini pentru Studiul de Fezabilitate al proiectului include elemente inovatoare, precum modelarea 3 D Building Information Modelling (BIM), criteriu obligatoriu în caietul de sarcini.

De asemenea, CNIR va solicita viitorului prestator echiparea instalaţiilor de foraj cu sisteme GPS şi camere video care permit urmărirea lucrărilor în timp real.

Durata contractului va fi de 18 luni (16 luni pentru realizarea studiul de fezabilitate şi 2 luni pentru asistenţă tehnică pregătire contract proiectare şi execuţie/raport financiar final).

Finanţarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile şi de la bugetul de stat. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.