Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat, miercuri, la semnarea acordului de împrumut pentru politici de dezvoltare cu asistenţă financiară pre-aprobată pentru managementul riscului la dezastre, că prin acest document România îşi întăreşte capacitatea de a răspunde nevoilor urgente de finanţare şi de a proteja comunităţile vulnerabile. El a amintit de recentele inundaţii din judeţul Galaţi. ”Aceste evenimente ne-au pus în faţa unei realităţi dure. Riscurile climatice sunt tot mai frecvente şi mai severe”, a afirmat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Marcel Boloş a semnat, miercuri, acordul de împrumut pentru politici de dezvoltare cu asistenţă financiară pre-aprobată pentru managementul riscului la dezastre “Romania Second Disaster Risk Management Development Policy Loan with a Catastrophe Deferred Drawdown Option-CAT DDO-2”.
 
Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
”Subliniez că programul de investiţii în România este cel mai mare din Uniunea Europeană. Cu sprijinul Băncii Mondiale, autorităţile române au înregistrat progrese în domeniul managementului riscului de dezastre, dar sunt necesare în continuare eforturi susţinute pentru modernizarea şi extinderea capacităţii naţionale de pregătire şi răspuns la dezastre, inclusiv din punct de vedere al accesului rapid la finanţare”, a afirmat Marcel Boloş. 
 
Ministrul Finanţelor a punctat importanţa acestui acord în condiţiile distrugerilor provocate de recentele inundaţii din judeţul Galaţi. 
 
”În acest context sunt încântat că astăzi am onoarea să semnăm împreună cel de-al doilea împrumut acordat României, în valoare de 466 de milioane de euro, care marchează primul capitol în cadrul noului parteneriat de ţară şi care va asigura consolidarea aranjamentelor de finanţare în caz de dezastre. Recent, am fost martor la distrugerile provocate de inundaţii care au afectat locuinţele, infrastructura şi, nu în ultimul rând, vieţile oamenilor. Aceste evenimente ne-au pus în faţa unei realităţi dure. Riscurile climatice sunt tot mai frecvente şi mai severe. Prin acest acord, România îşi întăreşte capacitatea de a răspunde nevoilor urgente de finanţare şi de a proteja comunităţile vulnerabile”, a mai declarat ministrul Finanţelor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.