Combinatul chimic Chimcomplex Borzeşti (simbol bursier CHOB), controlat de omul de afaceri Ştefan Vuza, interesat să cumpere activele combinatului chimic Oltchim, are în plan valorificarea activelor viabile ale acestuia în prima etapă şi, în 3-4 ani, reluarea producţiei de PVC în a doua etapă, prin utilizarea de noi tehnologii, a declarat luni preşedintele consiliului de administraţie Chimcomplex Borzeşti, Virgiliu Băncilă, în cadrul conferinţei ”Cum poate fi reindustrializată România”, organizată de Ziarul Financiar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Două companii au anunţat oficial că sunt interesate să preia activele Oltchim: Chimcomplex, societate controlată de omul de afaceri Ştefan Vuza, şi grupul germano-polonez PCC, acţionar minoritar al combinatului. Termenul limită de depunere a ofertelor angajante pentru vânzarea pachetelor de active ale combinatului Oltchim, aflat în insolvenţă, a fost prelungit până în 6 iulie, arată un raport transmis recent de companie Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Chimcomplex are un plan în două etape pentru Oltchim, care va presupune utilizarea de noi tehnologii în fabricarea de PVC, potrivit lui Băncilă.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

”Vrem să valorificăm activele viabile în prima etapa şi să rezolvăm problemele de mediu. În a doua etapă, în 3-4 ani, vrem să reluăm fabricarea de PVC (...) printr-o tehnologie modernă”, a afirmat Băncilă.

Chimcomplex are în plan dublarea cifrei de afaceri până în 2020, prin creşterea capacităţii de producţie şi achiziţii. Compania a avut anul trecut o cifră de afaceri de 184,1 milioane lei (40,9 milioane euro), potrivit datelor trimise către Ministerul Finanţelor.

Peste zece investitori care au depus oferte neangajante pentru cele nouă pachete ale Oltchim scoase la vânzare ar putea depune oferte definitive pentru cumpărarea activelor până la termenul limită din 26 iunie, a declarat recent, pentru News.ro, administratorul special al combinatului, Bogdan Stănescu.

Oltchim a intrat în procedură de insolvenţă la 30 ianuarie 2013, iar consorţiul format din Rominsolv SPRL şi BDO Busines Restructuring SPRL a fost numit administrator judiciar.

În 2016, statul român a scos Oltchim la vânzare pe bucăţi, prin nouă pachete de active. Compania a înregistrat în primul trimestru al acestui an un profit net de 1,68 milioane euro, în creştere cu 76% faţă de perioada similară a anului trecut, şi o cifră de afaceri de 49,06 milioane euro, mai mare cu 30% comparativ cu primele trei luni ale anului trecut. Ultimul an în care Oltchim a înregistrat profit din activitatea curentă a fost 2006.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.