Sectorul public se confruntă în continuare cu un număr prea mare de angajaţi, ceea ce duce la scăderea eficienţei, o situaţie similară cu ceea ce exista înainte de 1990, în condiţiile în care România nu a ştiut ce să facă cu industria sa după căderea regimului comunist, iar povestea de succes de la Dacia nu s-a repetat la alţi producători, a declarat luni preşedintele firmei de audit şi consultanţă Deloitte România, George Mucibabici, în cadrul conferinţei ”Cum poate fi reindustrializată România”, organizată de Ziarul Financiar.
El a amintit că, în anii ’80, a lucrat în industria confecţiilor, iar numărul muncitorulor din sectoarele auxiliare era la fel de mare ca cel care lucrau direct în producţie.
”Eu în anii 80 am lucrat în industria confecţiilor (...), acolo m-a prins Revoluţia. (...) Aveam 9000 de angajaţi care produceau şi 9000 auxiliari. (...) În continuare, in sectorul public există o supraapreciere a personalului şi o depreciere a producţiei”, a afirmat Mucibabici.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Preşedintele Deloitte România consideră că statul nu a ştiut ce să facă cu industria după 1990, iar o mare parte din capacităţi au ajuns în ”diverse direcţii”, în condiţiile în care povestea de succes de la Dacia nu s-a repetat şi pe alte platforme.
”Ne-ar fi plăcut ca poveste de succes la Dacia să se fi repetat şi la Aro sau Tractorul. Nu predic cu nostalgie pentru capacităţi, unele au fost pierdute, altele au renăscut. Este nevoie de mai mult sprijin pentru antreprenorii locali”, a afirmat Mucibabici.
Dacia, cel mai mare exportator din România, a înregistrat anul trecut cea mai mare cifră de afaceri de când a fost achiziţionată de către grupul Renault, 20,77 miliarde lei (4,6 miliarde euro), cu 8,35% mai mult decât în 2015, pe fondul unui avans al exporturilor şi al cererii crescute pentru modelul Duster.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...