Saudi Aramco va cumpăra o participaţie de 10% la o companie mixtă pentru motoare termice între producătorul francez Renault şi producătorul chinez Geely, evaluând această companie la 7,40 miliarde de euro (7,93 miliarde de dolari), transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Geely şi Renault vor deţine aproximativ 45% fiecare din producătorul de sisteme de propulsie, numit Horse Powertrain, care va furniza motoare pe benzină, sisteme hibride şi cutii de viteze pentru vehicule termice.

Reuters a relatat că gigantul petrolier era aproape de a cumpăra un pachet de 10% din acţiuni.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

”Participaţia Aramco la compania mixtă pentru motoare termice ar putea stabiliza investiţiile în producătorii de automobile vechi, oferind o plasă de siguranţă în mijlocul schimbării electrice”, a scris platforma de investitori Finimize, înainte de anunţul oficial.

Investiţia vine în timp ce piaţa globală a vehiculelor electrice se luptă cu îngrijorările legate de cerere şi de creşterea cheltuielilor de producţie.

La începutul lunii, Comisia Europeană a declarat că va impune tarife suplimentare de până la 38,1% maşinilor electrice chinezeşti importate, începând cu luna iulie.

Aramco, care la începutul acestei luni a atras aproximativ 11,2 miliarde de dolari printr-o vânzare secundară de acţiuni, a semnalat iniţial că va cumpăra un pachet de 20% la Horse Powertrain.

Compania saudită de stat a semnat o scrisoare de intenţie în martie 2023 cu scopul de a deveni eventual un acţionar minoritar al Horse Powertrain, care a fost înfiinţată oficial pe 31 mai.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.