Acţiunile marilor companii europene au început tranzacţiile de vineri în scădere puternică după votul pro-Brexit al britanicilor, trase în jos de titluri din sectorul financiar, precum cele ale băncii britanice Royal Bank of Scotland, care s-au prăbuşit cu 34%, şi Societe Generale, cu 30%, transmite MarketWatch.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Indicele pan-european Stoxx 600 a deschis în declin cu 2,8%, dar acesta s-a accentuat rapid la 5,5%. Componenta bancară a Stoxx 600 este în scădere cu 11%.

Indicele Londonez FTSE 100 este în coborâre cu 7,7%. Acţiunile băncii Barclays şi cele ale Lloyds Banking Group scad cu 30%, iar cele ale Royal Bank of Scotland cu 34%. Titlurile asigurătorului Prudential sunt în scădere cu 17%. Acţiunile Societe Generale evoluează în declin cu 30%.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Pe alte pieţe, indicele DAX al bursei din Frankfurt este în declin cu 10%, CAC 40 al bursei din Paris cu 7,7%. Indicele FTSE MIB al bursei din Milano scade cu 1,8%, iar IBEX 35 al bursei din Madrid cu 8,3%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.