Acţiunile marilor companii europene au deschis în scădere pentru a doua şedinţă consecutiv, şi au atins minimul ultimelor patru luni, trase în jos de titlurile din Marea Britanie, în special de cele bancare, investitorii continuând să speculeze în urma şocului provocat de votul britanicilor pentru ieşirea din Uniunea Europeană, transmite Bloomberg.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Indicele Stoxx Europe 600 este în declin cu 1,5%, la cel maic redus nivel al ultimelor patru luni,

Indicele londonez FTSE 100 este în coborâre cu 1,1%, iar băncile înregistrează cele mai mari pierderi.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Titlurilr Royal Bank of Scotland Group sunt în coborâre cu 12%, Barclays cu 9,6% şi Lloyds Banking Group cu 9%.

Băncile din afara Marii Britanii au la rîndul  loc o evoluţie negativă. Acţiunile Credit Suisse Group sunt în scădere cu 7,2%, Deutsche Bank cu 6,4%, iar Societe Generale cu 5,5%.

Traderii continuă să vândă lire sterline, care sunt în declin cu 2,2%, la 1,3394 dolari pe unitate, de la 1,3676 dolari pe unitate vineri, la New York.

Moneda britanică s-a stabilizat totuşi luni, după ce ministrul de Finanţe George Osborne a declarat că Marea Britanie este suficient de puternică pentru a depăşi provocăriile care vor veni.

Osborne a mai spus că numai Marea Britanie poate declanţa Articolul 50, prun care să înceapă procesul de ieşire din Uniunea Europeană.

În Spania, Partidul Conservator al premierului Mariano Rajoy a câştigat cele mai multe voturi în alegerile de duminică, analiştii afirmând că alegătorii au optat mai mult pentur partidele tradiţionale, în urma Brexit.

Indicele IBEX 35 al bursei din Madrid este totuşi în scădere cu 1,2%.

Indicele DAX 30 al bursei din Frankfurt este în declin cu 0,75%, iar CAC 40 al bursei din Paris cu 0,8%.

Euro scade cu 0,6%, la 1,1082 dolari pe unitate, de la 1,1117 dolari pe unitate vineri.

Acţiunile EasyJet sunt în scădere puternică, cu 16,5%, după ce operatorul aerian low-cost a emis un avertisment de profit, afirmând că inceretitudinile provocate de referendum i-ar putea afecta veniturile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.