Acţiunile Lilium au scăzut semnificativ joi, la bursa Nasdaq, după ce firma germană de taxiuri aeriene a anunţat într-o declaraţie oficială că cele două principale subsidiare ale sale vor depune cereri de insolvenţă în următoarele zile, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Acţiunile startupului aerospaţial german s-au prăbuşit cu peste 60% după această informaţie, înainte de a recupera uşor din pierderi. La ora 12:00 ET, acţiunile erau în scădere cu 52%.

Într-un document depus la autorităţile de reglementare din SUA, Lilium — care este listată pe Nasdaq — a declarat că nu a reuşit să strângă fonduri suplimentare suficiente pentru a continua operaţiunile Lilium GmbH şi Lilium eAircraft GmbH, cele două subsidiare principale ale firmei.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Ca rezultat, conducerea acestor subsidiare ”a constatat că sunt supraîndatorate ... şi nu vor putea să îşi plătească datoriile existente ... în următoarele zile,” a declarat Lilium.

”Conducerea subsidiarelor a informat compania că trebuie să depună cereri de insolvenţă conform legii germane şi, în acest sens, vor solicita proceduri de autoadministrare în Germania,” a adăugat compania.

Lilium a încercat fără succes să convingă guvernul federal din Germania să-i ofere sprijin de stat. Compania căuta să obţină împrumuturi de 50 de milioane de euro (54 de milioane de dolari) din fondurile statului, însă cererea sa a fost respinsă de legislatori.

În total, Lilium încerca să strângă un împrumut convertibil de 100 de milioane de euro. Ajutorul de stat propus ar fi fost acordat de KfW, banca de dezvoltare deţinută de statul german.

După respingerea de către guvernul federal, Lilium a continuat discuţii separate cu landul Bavaria, situat în sud-estul Germaniei. Compania încerca să strângă cel puţin 50 de milioane de euro de la statul bavarez.

Cu toate acestea, joi, Lilium a declarat că nu a ajuns la ”un acord de principiu” cu Bavaria.

Odată ce vor depune cererile de insolvenţă, subsidiarele nu vor fi obligate, în general, să ramburseze datoriile anterioare depunerii cererii, a precizat Lilium, adăugând că creditorilor li se va interzice, de obicei, ”ă execute orice pretenţii pe care le-ar avea împotriva companiilor.”

Depunerile de insolvenţă planificate de către subsidiare ar putea duce în final la delistarea Lilium de pe Nasdaq Global Select Market sau la suspendarea acţiunilor sale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.