O lucrare a pictorului britanic Francis Bacon, scoasă la licitaţie de Sotheby's, a fost vândută luni cu 25,7 milioane de euro, în prima seară a sesiunilor de primăvară la New York.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

A fost pentru prima dată când portretul lui Francis Bacon al partenerului său de atunci, George Dyer, a fost scos la licitaţie. Acesta face parte dintr-o serie de alte zece portrete pictate de artistul britanic între 1966 şi 1968.

Sotheby's, care este deţinută de miliardarul franco-israelian Patrick Drahi, estimase vânzarea acestuia la o sumă cuprinsă între 27 şi 46 de milioane de euro.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Această primă seară de licitaţii a adus un total de 217,4 milioane de euro.

Printre alte lucrări scoase la licitaţie se numără cele ale pictoriţei americane Joan Mitchell. Lucrarea ei, "Noon", a fost adjudecată cu peste 20,9 milioane de euro. Ultimul ei record a fost de 26,9 milioane de euro.

Alte recorduri au fost doborâte, cum ar fi cele 17,6 milioane de euro plătite pentru o lucrare la patru mâini a lui Andy Warhol şi Jean-Michel Basquiat, sau cele aproape 21,3 milioane de euro plătite pentru o lucrare a italianului Lucio Fontana.

Lucrările artistei afro-americane Faith Ringgold, decedată în aprilie, au fost vândute cu peste 1,4 milioane de euro, de trei ori mai mult decât recordul anterior.

Sotheby's organizează miercuri o altă seară de licitaţii de artă, cu lucrări de Claude Monet, Pablo Picasso, Alexander Calder, René Magritte şi de artista britanică Leonora Carrington.

Prestigioasa casă de licitaţii speră să strângă între 508 şi 726 de milioane de euro din vânzarea a 700 de lucrări, o cifră "uşor" mai mare faţă de cea din mai 2023.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.