Un documentar în două părţi despre evenimentele petrecute în săptămâna de după decesul prinţesei Diana, până la funeraliile acesteia, intitulat ”Diana – şapte zile care au zguduit lumea”, va fi difuzat în premieră şi în exclusivitate, joi, de la ora 21.00, de TVR 1, la împlinirea a două decenii de la moartea ei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Documentarul în două părţi ”Diana – şapte zile care au zguduit lumea”, o producţie BBC 2017, analizează în profunzime săptămâna ce a prefaţat funeraliile prinţesei, o perioadă în care era pus sub semnul întrebării chiar viitorul monarhiei britanice, informează TVR.

Opinia publică a deplâns sincer şi profund moartea celei care fusese considerată ”Prinţesa Inimilor”. Evenimente sportive au fost anulate, mii de oameni au făcut un adevărat pelerinaj la Londra, pentru a-şi prezenta omagiile, iar un covor de flori s-a aşternut în timp record în faţa Palatului Kensington.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

În tot acest timp, Familia Regală a ales să se menţină departe de ochii presei, retrasă la domeniul din Balmoral. Niciun steag coborât în bernă la Buckingham Palace nu semnala decesul, iar membrii familiei nu au avut nicio apariţie zile întregi, spre dezaprobarea tot mai vizibilă a publicului.

Săptămâna ce a urmat morţii fulgerătoare a Prinţesei a scos la iveală tensiunile pregătirilor şi ale negocierilor, membrii monarhiei şi consilierii acestora luptând să-i protejeze pe William şi Harry, cei doi copii ai Prinţului Charles de Wales cu Lady Di, dar şi să calmeze opinia publică, asigurând o mare vizibilitate a funeraliilor, organizate la Westminster Abbey.

Cu acces la oamenii-cheie ai momentului, documentarul ”Diana – şapte zile care au zguduit lumea” aduce mărturii în exclusivitate ale membrilor staff-ului Prinţesei, ale unor importanţi reprezentanţi ai Guvernului britanic, jurnalişti, experţi şi membri ai societăţii civile. Confesiunile unice, personale ale protagoniştilor ajută miniseriei să aducă lumină asupra implicaţiilor practice şi emoţionale ale săptămânii, dar şi să analizeze modul în care moartea Dianei a contribuit la asigurarea viitorului monarhiei britanice.

Prinţesa Diana, prima soţie a prinţului Charles, a murit la vârsta de 36 de ani, pe 31 august 1997, după ce maşina în care se afla alături de iubitul său, Dodi al-Fayed, s-a izbit de un parapet într-un pasaj din Paris.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.