Teatrul "Ion Creangă" difuzează, online, începând de marţi, pe conturile sale de social media (Facebook, Youtube şi Instagram), un program de activităţi de creaţie realizate cu prilejul sărbătorilor de Paşte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Timp de două săptămâni, până pe data de 3 mai, cei mici se vor bucura de ateliere cu idei pentru decorarea ouălor de Paşte sau pentru realizarea unor accesorii speciale, dar şi de animaţii inspirate de legenda iepuraşului.

Pentru părinţi, Teatrul propune ateliere de confecţionare de jucării handmade tematice, dar şi sesiuni de joacă culinară creativă alături de copii.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Programul este derulat în cadrul TIC ONLINE, un proiect lansat de Teatrul "Ion Creangă" în luna noiembrie 2020, pentru a rămâne aproape de tinerii săi spectatori, oferindu-le o alternativă de conectare cu universul personajelor şi poveştilor pe durata suspendării activităţii din sălile de spectacol. În cadrul proiectului au fost realizate mai multe serii de ateliere, jocuri şi exerciţii, animaţii educative sau poveşti ilustrate, acestea fiind disponibile pe conturile de Facebook, Instagram şi Youtube ale Teatrului Ion Creangă.

Pornind de la tradiţiile şi obiceiurile de sărbătoare, atelierele de bricolaje împărtăşesc celor mai dibaci mici meşteri - copiii cu vârsta peste 4 ani - din tainele florilor, culorilor şi tehnicilor de decorare a ouălor de Paşti. Aceştia vor învăţa să-şi confecţioneze o coroniţă numai bună de purtat sau dăruit de Florii, dar şi să prepare vopseluri din ingrediente naturale pentru colorarea ouălor. Pentru decorare, ideile sunt dintre cele mai năstruşnice: de la ouă cu chip de puişor sau broscuţă la prinţese şi îngeraşi, folosind mici accesorii din fetru, hârtie glasată, carioci colorate şi lipici.

Tematica sărbătorilor se regăseşte şi înatelierele pentru adulţi, părinţii fiind încurajaţi să creeze prin tehnici simple, folosind materiale la îndemână, jucării inedite pentru copii. Astfel, vor prinde contur un coşuleţ senzorial cu ouă din hârtie gumată, potrivit pentru a-i ajuta pe cei mici să înveţe culorile, sau un iepuraş nouraş, compus dintr-o şosetă şi puţin arpacaş.

Creativitatea continuă în bucătărie cu ateliere de joacă culinară creativă. Aici, cu ajutorul „reţetelor” jucăuşe, un desert sau o gustare cu fructe se transformă într-un personaj de poveste. Brioşele seamănă cu puişori sau oiţe pufoase, în timp ce căpşunile se îmbracă într-un strat subţire de ciocolată, pentru a deveni o grădină cu iepuraşi şi morcovi dulci.

Programul este completat de două animaţii cu tâlc, zvâc şi ţup realizate pentru cei mici - „Legenda Iepuraşului de Paşte” (voce: Alexandrina Halic, ilustraţii: Mihai Verbiţchi) şi pentru cei foarte, foarte mici - poezia „Iepuraşul de Paşte” (voce: Camelia Andriţă, ilustraţii: Delia Ionescu).

Program:

20 aprilie, Atelier „Coroniţe vesele de primăvară” - Idei creative pentru cei mici, cu Eliza Teofănescu
22 aprilie, Atelier „Iepuraş nouraş: un prieten din arpacaş” - Idei creative pentru jucării handmade, cu Nicoleta Rusu
24 aprilie, Atelier „Brioşe năzdrăvane” - Joacă culinară creativă, cu Oana Bănuţă
26 aprilie, „Laboratorul de culori şi ingrediente naturale” - Idei creative pentru decorarea ouălor de Paşte, cu Andra Mirescu
27 aprilie, Atelier „Coşuleţul senzorial (pentru cei mici)” - Idei creative pentru jucării handmade, cu Nicoleta Rusu
28 aprilie, Atelier „Ouă decorate... cu personalitate!” - Idei creative pentru decorarea ouălor de Paşte, cu Andra Mirescu
29 aprilie, Animaţie: „Legenda iepuraşului de Paşte” - Ilustraţii: Mihai Verbiţchi; Voce: Alexandrina Halic
30 aprilie, Atelier „Prinţese somnoroase şi îngeraşi drăgălaşi” - Idei creative pentru decorarea ouălor de Paşte, cu Eliza Teofănescu
1 mai, Animaţie: „Iepuraşul de Paşte” - Ilustraţii animate: Delia Ionescu; Voce: Camelia Andriţă
3 mai, Atelier „În grădina cu iepuraşi şi morcovi dulci” - Joacă culinară creativă, cu Oana Bănuţă

Toate activităţile pot fi accesate online, gratuit, pe platformele Facebook, Youtube şi Instagram, urmărind pagina Teatrului "Ion Creangă".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.