Teatrelli îşi deschide porţile pentru regizorii români de toate vârstele şi lansează un Open Call pentru montarea unui spectacol cu structură de laborator, perioada de înscriere fiind programată în intervalul 2 august - 5 septembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Prin acest demers, creart îşi propune să transforme spaţiul Teatrelli într-un laborator de cercetare cu public în sfera artelor spectacolului, şi de a oferi, în egală măsură, cât mai multe oportunităţi artiştilor autohtoni de a putea concepe, implementa şi oferi viziuni artistice inovatoare.

Open Call-ul lansat de Teatrelli este o propunere deschisă la experiment, regizorii care doresc să se înscrie şi să participe fiind invitaţi să integreze într-o producţie de teatru/ dans sau performance corporal, un limbaj care provine dintr-o altă zonă artistică decât cea a artelor spectacolului (spre exemplu, cinematografie, arte vizuale ş.a.) sau tehnologie, sociologie etc.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Propunerea selectată urmează a fi montată în stagiunea 2021/ 2022 şi va intra în repertoriul Teatrelli, ca producţie creart/ Teatrelli. Este garantat un minim de 15 reprezentaţii jucate.

Selecţia candidaţilor va fi realizată de către un juriu format din: profesorul, cercetătorul şi criticul de teatru Octavian Saiu, cu o vastă  experienţă deopotrivă naţională şi internaţională, precum şi doi dintre cei mai relevanţi artişti şi specialişti din zona experimentală a teatrului românesc - Radu Nica, regizor şi conferenţiar la Facultatea de Teatru şi Film/UBB Cluj-Napoca, şi Cristian Ban, regizor şi membru fondator al #Reactor de creaţie şi experiment Cluj-Napoca. În procesul de jurizare li se alătură Roxana Lăpădat - director artistic Teatrelli.

Înscrierile se pot face până pe 5 septembrie 2021 (inclusiv), iar propunerea selectată va fi anunţată în data de 23 septembrie.

Pentru înscriere sunt necesare: un self-tape cu o durată de maxim 10 minute, în care fiecare regizor va explica ce stă la baza preocupării şi interesului faţă de tema/limbajul propus, cum doreşte să implementeze acest limbaj în spectacol şi cum va decurge etapa de laborator,  în ce măsură a mai abordat tema sau limbajul propus în alte proiecte; un mood board care să ofere juriului o imagine asupra direcţiei în care se va dezvolta estetica spectacolului (nu sunt necesare schiţe scenografice); descrierea conceptului regizoral şi o prezentare succintă a membrilor echipei de creaţie; CV-ul regizorului/echipei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.