Rodica Mandache, István Téglás şi Edith Alibec se întâlnesc în spectacolul „Duşmănie. E ceva vinecător în a le da oamenilor un obiect al urii lor”, despre nevoia de intimitate şi dorinţa de a controla povestea pe care o lăsăm mai departe celorlalţi despre noi înşine, care va deschide stagiunea la Teatrelli.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

La o săptămână după ce a fost distinsă cu Premiul UNITER pentru întreaga carieră, Rodica Mandache revine pe scenă cu o nouă premieră. Spectatorii o pot vedea în „Duşmănie. E ceva vindecător în a le da oamenilor un obiect al urii lor” la Teatrelli, un spectacol interdisciplinar scris şi regizat de Gabriel Sandu, în care joacă alături de actorii István Téglás şi Edith Alibec. 

Spectacolul „Duşmănie. E ceva vinecător în a le da oamenilor un obiect al urii lor” chestionează felul în care trăim, dar şi în care reflectăm aceeaşi realitate prin prisma dramelor din interiorul realizării unui film documentar. Rodica Mandache o interpretează pe Ioana, membră a fostei securităţi, logopedul lui Nicolae Ceauşescu şi omul din spatele rostirii discursurilor dictatorului, care ajunge să devină personaj principal al unui film documentar semnat de Alina (Edith Alibec). Între cele două se află István Téglás, nepotul Ioanei, un tânăr plin de talent artistic, însă marcat de un parcurs anti-social şi de singurătate, fiind crescut exclusiv de către bunica sa. Totul ia o turnură neaşteptată când filmul documentar realizat de Alina câştigă un premiu important. În urma vizbilităţii şi atenţiei pe care evenimentul o generează, viaţa celor trei personaje se schimbă definitiv, iar publicului i se dezvăluie trecutul trauamtic care le leagă.

„Duşmănie. E ceva vinecător în a le da oamenilor un obiect al urii lor” sondează, totodată, cât din ceea ce vedem este adevăr şi cât este ficţiune în genul de film documentar şi explorează ce se întâmplă la nivel individual atunci când poveştile complicate sunt prezentate public într-o manieră simplificată sau chiar manipulatoare.

„Este un spectacol interdisciplinar despre nevoia de intimitate, apartenenţă şi dorinţa de a controla povestea despre noi înşine pe care o lăsăm mai departe celorlalţi.”, povesteşte regizorul Gabriel Sandu.

Producţia beneficiază de apariţia specială a regizoarei de film documentar Mona Nicoară.

Se joacă în tot spaţiul Teatrelli, conceput ca un teatru-cafenea: pe scenă, în sală, alături de public, dar şi la bar,  spectacolul având şi o puternică componentă video, printre imagini numărându-se şi scurte secvenţe din Videogramele unei revoluţii, cunoscutul film al regizorului Andrei Ujică realizat în 1992.

Avanpremiera şi premiera spectacolului din 28 şi 29 septembrie sunt sold out. Următoarele reprezentaţii vor avea loc în luna octombrie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.