„Oleanna” de David Mamet, în regia lui Mădălin Hîncu, va avea primele reprezentaţii în 9 şi 10 octombrie, de la ora 19.00, la Teatrul Excelsior. Premiera oficială a spectacolului va fi în 31 octombrie şi 1 noiembrie, în Sala „Ion Lucian” a teatrului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Actorii Marius Turdeanu şi Ioana Niculae vor da viaţă celor două personaje ale acestei drame psihologice, oferind tinerilor din capitală o experienţă teatrală care îi va ţine în suspans, punând sub lupă tensiunile subtile dintre putere, educaţie şi manipulare.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Actor Marius Turdeanu, multiplu nominalizat la Premiile UNITER şi apreciat pentru o carieră de peste două decenii pe scenele teatrelor din România, face parte din această stagiune din echipa Teatrului Excelsior.

Absolvent al Universităţii de Arte din Târgu Mureş, Marius Turdeanu a impresionat atât pe scena teatrului, cât şi pe ecran, cu roluri în filme regizate de Tudor Giurgiu (Libertate, 2023), sau Cristi Puiu (Aurora, 2010). Cariera sa teatrală cuprinde colaborări de succes cu Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu, Teatrul de Stat „Ioan Slavici” din Arad, Centrul Multimedia Teatru 74 şi Teatrul Ariel din Târgu Mureş.

„Eu sunt un norocos, ştiu asta, dar felul în care am fost primit în echipa Excelsior mă face să simt asta cu şi mai mare încăpăţânare. E locul acela… în care găseşti foarte multe motive să ai un rost. Sunt înconjurat de oameni care merită tot respectul pentru ceea ce fac şi pentru ceea ce sunt. Deci, mulţumesc!, spune Marius Turdeanu, cel mai nou actor al echipei Teatrului Excelsior din Bucureşti. Am foarte mare încredere că Marius Turdeanu va reprezenta o explozie de energie, culoare şi maturitate artistică în spectacolele pe care le pregătim stagiunea aceasta. În Oleanna, publicul va descoperi un actor de mare rafinament”, declară Vlad Cristache, managerul Teatrului Excelsior din Bucureşti.

„Oleanna”, piesa controversată a lui David Mamet, ajunge pe scena Teatrului Excelsior, aducând în prim-plan o confruntare intensă despre putere, educaţie şi manipulare. Acţiunea se desfăşoară între un profesor universitar carismatic, interpretat de Marius Turdeanu, şi o studentă aparent vulnerabilă, jucată de Ioana Niculae. Între cei doi se naşte un dialog tensionat, care escaladează rapid într-o confruntare psihologică imprevizibilă, cu consecinţe devastatoare, explorând limitele morale şi ambiguitatea adevărului.

Spectacolul de la Teatrul Excelsior este rezultatul colaborării unei echipe de creaţie care aduce profunzime şi claritate viziunii lui Mamet, transformând tensiunea piesei într-o experienţă captivantă. Regizorul Mădălin Hîncu, nominalizat la premiul UNITER pentru debut în 2018, se află la cea de-a doua colaborare cu Teatrul Excelsior.

A lucrat cu Teatrul de Comedie din Bucureşti, unde a montat „Noaptea Ursului”, Teatrul German de Stat Timişoara, Teatrul Naţional Târgu-Mureş şi Teatrul Municipal „Matei Vişniec” din Suceava. Recunoscut pentru capacitatea sa de a îmbina temele clasice cu cele contemporane, Hîncu explorează în OLEANNA puterea cuvintelor de a crea noi realităţi şi de a complica adevărul.

Scenografia este semnată de Răzvan Bordoş, care a colaborat cu Teatrul Naţional Târgu-Mureş, unde a realizat scenografia pentru Şi caii se împuşcă, nu-i aşa?, Teatrul de Stat Constanţa pentru Jocuri în curtea din spate şi Teatrul German de Stat Timişoara, pentru Fiul.

„Oleanna” este o piesă care provoacă şi incomodează, iar tocmai de aceea am fost atras să o aduc pe scena Teatrului Excelsior. Împreună cu Marius Turdeanu şi Ioana Niculae, încercăm să explorăm nu doar conflictul evident dintre personaje, ci şi zonele de ambiguitate morală care îi lasă pe spectatori să-şi pună propriile întrebări. Marius aduce o energie incredibilă şi o profunzime care transformă fiecare replică într-o confruntare autentică, iar Ioana răspunde cu aceeaşi intensitate, generând o formă complexă de dinamism, în care ambele personaje se impun prin intensitatea şi subtilitatea argumentelor lor. Sper că acest spectacol îi va provoca pe tinerii spectatori să reflecteze asupra modului în care cuvintele şi acţiunile pot schimba realităţi, spune Mădălin Hîncu, regizorul spectacolului.

Pentru grupurile organizate de elevi, rezervările se pot face la adresa de e-mail [email protected].

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.