O lovitură israeliană, vineri dimineaţă, în apropierea punctului de trecere Masnaa de la frontiera Libanului cu Siria, a făcut impracticabil un drum folosit de sute de mii de oameni pentru a fugi de bombardamentele israeliene din ultimele zile, a declarat pentru Reuters ministrul libanez al Transporturilor, Ali Hamieh.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Hamieh a spune că atacul a avut loc în interiorul teritoriului libanez, în apropiere de punctul de trecere a frontierei, creând un crater lat de patru metri.

Un purtător de cuvânt militar al Forţelor de Apărare ale Israelului (IDF) a acuzat joi gruparea armată libaneză Hezbollah că foloseşte punctul de trecere pentru a transporta echipamente militare în Liban.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

„IDF nu va permite contrabanda cu aceste arme şi nu va ezita să acţioneze dacă va fi forţată să o facă, aşa cum a făcut de-a lungul acestui război”, a declarat la X purtătorul de cuvânt al IDF, Avichay Adraee.

Hamieh declarase joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că punctul de trecere este sub autoritatea statului libanez.

Potrivit statisticilor guvernului libanez, peste 300 000 de persoane - în marea lor majoritate sirieni - au trecut din Liban în Siria în ultimele 10 zile pentru a scăpa de intensificarea bombardamentelor israeliene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.