"Somnambulism", de Iaroslava Pulinovici, în regia Alexandru Mâzgăreanu, o producţie a Teatrului Nottara, Bucureşti, a fost desemnat miercuri seară cel mai bun spectacol la ediţia a 5-a a Festivalului Internaţional de Teatru "FEST(in) pe Bulevard".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Festivalul a înregistrat un palmares bogat: 12 zile cu 39 de reprezentaţii din opt ţări de pe trei continente, 14 discuţii cu publicul după spectacole, două evenimente stradale, cinci spectacole-lectură, patru colocvii, patru lansări de carte de teatru, două expoziţii foto, şapte spaţii diferite: Teatrul Nottara, Teatrul Ţăndărică, Teatrul Odeon, Teatrul Naţional Bucureşti, Teatrul ACT, Institutul Maghiar Balassi, Librăria Cărtureşti-Verona.

Juriul, format din Doina Modola, Emil Boroghină, Doru Mareş, Pompiliu Onofrei şi Claudiu Groza, a decis premiile la secţiunea care a dat tema acestei ediţii, "Criza pubertăţii, criza adolescenţei”: Premiul pentru cel mai bun spectacol: "Somnambulism", de Iaroslava Pulinovici, în regia Alexandru Mâzgăreanu, o producţie a Teatrului Nottara, Bucureşti. 

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal: Anda Saltelechi pentru rolul Francesca din spectacolul independent "Pe jumătate cântec", conceput de Crista Bilciu. Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal: Alex Călin pentru rolul Don din spectacolul "Fluturii sunt liberi", de Leonard Gershe, regia Erwin Şimşensohn, producţie a Teatrului Excelsior. Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar: Mihaela Teleoacă pentru rolul Debra Watts din spectacolul "Kimberly", de David Lindsay-Abaire, regia Andreea Vulpe, producţie a Teatrului de Comedie. Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar: Constantin Cojocaru pentru rolul Valerio din spectacolul "Leonce şi Lena", de Georg Büchner, regia Vlad Cristache, producţie a Teatrului Maria Filotti, Brăila. Premiul pentru cea mai bună regie: Andrei Măjeri pentru spectacolul "Exploziv", de Elise Wilk, producţie a Teatrului Naţional Marin Sorescu, Craiova. 

Juriul a acordat şi două premii speciale spectacolului "Visul unei nopţi de vară", după William Shakespeare, în regia lui Cristian Pepino, producţie a Teatrului Ţăndărică, Bucureşti, pentru dinamica şi accesibilitatea unei adaptări shakespeariene în teatrul de animaţie destinat tinerilor, şi spectacolului "HEARTBEAT", de Kim Doo-Hwan, în regia lui Bae Eun-Wook, producţie a Companiei Donghwa Tree Theatre, Seul, Coreea de Sud, pentru perfecţiunea folosirii instrumentelor muzicale în spectacolul de teatru şi pentru poezia acestuia.

Juriul publicului a fost format din spectatorii săi cei mai fideli: Luiza Ciorpan, Alina Maer, Alexandru Constantin, Marcel Frunte-Lată şi Florin Frunză. Acesta a jurizat spectacolele din secţiunea „Bulevardul comediei” şi a acordat următoarele premii: Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal: Florina Cercel pentru rolul Aneta Duduleanu din spectacolul "Gaiţele", de Alexandru Kiriţescu, regia Mc Ranin, producţie a Teatrului Tony Bulandra, Târgovişte. 

Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal: Marius Bodochi pentru rolul Grigori Stepanovici Smirnov din spectacolul "Ursul", de Anton Pavlovici Cehov, regia Felix Alexa, producţie a Teatrului de Stat Constanţa.

Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar: Catrinel Dumitrescu pentru rolul Sheila din spectacolul "Totul e relativ", de Alan Ayckbourn, regia Felix Alexa, producţie a Teatrului Nottara. 

Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar: Sebastian Marina pentru rolul Florin din spectacolul Orb de mină, de Székely Csaba, regia Catinca Drăgănescu, producţie a Teatrului Andrei Mureşanu, Sfântu Gheorghe

Premiul pentru cel mai bun spectacol din secţiunea "Bulevardul Comediei”: "Jurnalul lui Robinson Crusoe", după "Insula", de Gellu Naum, regia Mihai Măniuţiu, producţie a Teatrului Odeon, Bucureşti. 

Fiecare membru al echipei coordonate de Diana Sârbu se gândeşte deja la următoarea ediţie. Aşa cum o face şi directoarea Teatrului Nottara şi a „FEST(in)ului pe Bulevard”, Marinela Ţepuş: "Închidem cea de-a cincea ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru «FEST(in) pe Bulevard» cu gândul la ediţia de anul viitor, care va avea ca temă principală "CRIZA COMUNICĂRII” şi se va desfăşura în perioada 12 – 21 octombrie 2018. Mulţumim tuturor celor care ne-au fost aproape; mulţumesc echipei festivalului, echipei Teatrului Nottara, pentru efortul de a organiza, cu profesionalism şi dăruire, unul dintre cele mai importante evenimente teatrale ale acestei toamne”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.