Cea mai importantă producţie a televiziunii portugheze, serialul "Sub soarele Ecuatorului", va fi difuzat de TVR 2 începând de miercuri, de la ora 23.00.
În 2008, televiziunea publică portugheză, TVI, transforma romanul "Ecuador" al scriitorului şi jurnalistului Miguel Sousa Tavares în cea mai mare producţie de ficţiune naţională.
Povestea insulelor São Tomé şi Príncipe are una dintre cele mai mari distribuţii dintr-un serial şi a fost cea mai scumpă producţie din istoria televiziunii portugheze.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Povestea lui Miguel Sousa Tavares începe în anul 1905, când Luis Bernardo Valença, licenţiat în drept şi proprietar al unei mici companii de transport naval, este invitat la o întâlnire cu regele Carlos al Portugaliei. Misiunea - patriotică, dar riscantă - pe care i-o încredinţează regele pune capăt vieţii sale mondene în societatea cosmopolită a Lisabonei. Numit guvernator în São Tomé şi Principe, două insule din zona Ecuatorului, Luis Bernardo dă piept cu viaţa dificilă de pe plantaţiile de cacao şi, mai ales, rămâne şocat de condiţiile în care muncesc sclavii negri. În timp, încercările lui de a-i apăra pe lucrătorii exploataţi de proprietarii de plantaţii provoacă multiple conflicte de interese între colonişti şi metropolă, iar relaţia pasională cu Ann, soţia consulului englez, va spori tensiunile diplomatice, făcându-i misiunea de-a dreptul imposibilă. În ciuda diferenţelor de mediu, pe insulă el descoperă iubirea. Iubirea care, ca orice în viaţă, este întotdeauna nesigură.
"Sub soarele Ecuatorului" a reunit o distribuţie de peste 120 de actori printre care regretatul actor Filipe Duarte, Maria João Bastos, Alexandra Lencastre, Dalila Carmo, Marco D’Almeida, Nicolau Breyner şi Joana Solnado.
La producţia celor 30 de episoade ale seriei au lucrat aproximativ 500 de tehnicieni şi mii de figuranţi şi a fost filmat în cinci ţări. Cu un mare succes în ţara de origine, seria a atins o cotă de piaţă de aproape 50%, o valoare greu accesibilă programelor difuzate la televizor, cu excepţia evenimentelor sportive.
Coloana sonoră cuprinde melodiile originale ale lui Rodrigo Leão, iar muzica, atât de adânc încadrată în poveste, este unul dintre elementele fundamentale care stabileşte tonul poveştii care rămâne şi astăzi amintită în istorie.
"Insulele sunt locuri de singurătate şi acest lucru nu devine niciodată mai clar ca atunci când se întâlnesc cei care tocmai au venit cu cei care pleacă de pe dig, spunându-şi la revedere. La despărţire, este aproape întotdeauna mai trist să rămâi decât să pleci şi, pe o insulă, acest lucru face o diferenţă fundamentală, ca şi cum ar exista două specii de fiinţe umane: cei care trăiesc pe insulă şi cei care sosesc şi apoi pleacă”, spunea Miguel Sousa Tavares, în cartea sa "Ecuador".
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.