Regele Charles al III-lea şi regina Camilla îşi încheie marţi turneul australian cu o deplasare la Sydney, unde vor găzdui un grătar uriaş şi vor vizita bolnavi de cancer, o boală de care suferă şi monarhul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

În cea de-a şasea zi a turneului său în Australia, ţară al cărei şef de stat este, Charles va participa la un grătar, supravegheat de câştigătorul emisiunii culinare „MasterChef Australia”.

Grătarul va avea loc în suburbiile estice ale oraşului, în Parramatta, un cartier multicultural cu mari comunităţi chineze şi indiene, care în mod tradiţional au un sprijin redus pentru monarhie.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

După-amiază, Charles se va întâlni cu bolnavi de cancer şi cu doi oncologi celebri de la un spital şi laborator de cercetare din Sydney, Australian Melanoma Institute, specializat în cancerul de piele.

Mii de australieni sunt diagnosticaţi cu cancer de piele în fiecare an, ceea ce a determinat oamenii de ştiinţă din această ţară să dezvolte o serie de tratamente noi. Regele, în vârstă de 75 de ani, care a fost diagnosticat cu această boală în urmă cu opt luni, nu a făcut niciodată public tipul de cancer de care suferă.

La sfârşitul zilei, Charles şi soţia sa se vor întâlni cu publicul în faţa Operei din Sydney, înainte de a asista la o paradă a Forţelor Aeriene.

În 1983, Charles şi Diana, soţia sa de atunci, au atras mii de admiratori în faţa emblematicei Opere din Sydney.

La finalul turneului lor australian, cuplul regal va pleca miercuri într-o vizită de cinci zile în Insulele Samoa.

Australia a respins o modificare constituţională pentru a deveni o republică în cadrul unui referendum din 1999. O astfel de reformă nu se află în prezent pe ordinea de zi, iar regele Charles rămâne şeful statului.

Potrivit unui sondaj recent, aproximativ o treime dintre australieni sunt în favoarea abolirii monarhiei, o treime în favoarea menţinerii acesteia şi o treime nu au nicio opinie.

Această vizită australiană a fost marcată şi de intervenţia unei senatoare aborigene, Lidia Thorpe, care l-a provocat pe rege în Parlament, cerându-i: „Dă-ne înapoi pământul nostru, dă-ne înapoi ceea ce ne-ai furat!”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.