Mai multe proprietăţi istorice din Transilvania, case de vacanţă, cu cerdac sau care au aparţinut unor celebre familii după 1900, sunt scoase la vânzare cu preţuri începând de la 200.000 euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Casa cu cerdac, construită la 1900, este scoasă la vânzare pe Romania Sotheby's International Realty la 330.000 de euro. 

Situată la aproximativ 700 metri de Cetatea Medievală, pensiunea are în prezent şapte spaţii de cazare cu băi proprii, sală de mese, bucătărie utilată, recepţie, spălătorie călcătorie de rufe, grădină cu pomi fructiferi, bucătărie rustică de vară, foişor.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Casa are în prezent un total de 11 camere şi datează din 1900, fiind transformată în pensiune în anul 2016. Proprietatea are o gradină de aproximativ 700 mp. 

Casa de vacanţă a familiei Misselbacher din Sighişoara

Construită în jurul anului 1920 ca reşedinţa de vacanţă a familiei Misselbacher, casa este situată la 800 de metri de Cetate. Casa, cu 10 camere şi 4 băi, a fost scoasă la vânzare cu 215.000 de euro. 

Julius Misselbacher (1903-1963) a fost un comerciant sighişorean care a avut preocupări intense în domeniul istoriei artei şi istoriei oraşului.  A avut o importantă contribuţie la cunoaşterea şi sistematizarea ştiinţifică a primelor colecţii ale Muzeului de Istorie Sighişoara, iniţiat de medicul Josef Bacon (1857-1941), un colecţionar pasionat. Julius Misselbacher a creat în 1952 macheta oraşului de la 1735, pe baza planurilor cadastrale aflate în arhiva de război din Viena, completată cu desene şi planuri din perioada anilor 1700.

Proprietatea are 1.734 mp de teren. Construcţia S+P+1+M are 452 mp suprafaţă construită, 400 mp suprafaţă utilă, 255 mp amprentă la sol. 

Casă săsească în Ţara Bârsei

Componentă importantă a patrimoniului autohton, imobilele săseşti sunt însă mult mai mult decât atât. Peste 200 de sate şi numeroase oraşe din Transilvania poartă amprenta civilizaţiei germanice.

Casa săsească din Codlea, construită între anii 1905-1907, este o locuinţă cu porţi înalte, cu ferestre mari, bârne şi stâlpi din lemn la vedere, cu aerul unei fortăreţe în miniatură şi se vinde de la 420.000 de euro. 

Cu o suprafaţă utilă de 450 mp (D+P+M), imobilul este complet restaurat. 

Tâmplăria din stejar a fost recondiţionată. Uşile şi tocurile din lemn sunt adaosuri moderne, replici ale elementelor originale. Două rânduri de grinzi paralele au fost adăugate la o înălţime de 3,5 metri.

Mansarda, un spaţiu deschis de 150 mp, are baie proprie şi este protejată de un acoperiş cu ţiglă dublă cu aerisire tip solzi. 

Tot aici a fost construită în 1973 o casă separat, cu o suprafaţă de peste 200 mp, dispuşi pe două niveluri. 

Terenul are o suprafaţă de 1.826 mp, fiind compus din două părţi distincte: o curte şi o grădină terasată cu pomi fructiferi. Zonele sunt despărţite prin ziduri masive, specifice proprietăţilor săseşti.

Aceasta se află în centrul oraşului Codlea, la 15 kilometri de Braşov şi la numai 5 kilometri de viitorul aeroport din Ghimbav. Din curtea casei săseşti poate fi admirat masivul Postăvaru. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.