Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu participă cu patru spectacole la cea de-a 31-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru, eveniment care se va desfăşura în perioada 6 - 14 noiembrie 2021, în format online. Naţionalul craiovean va participa cu Ziua „Hektomeron” şi „Inimă şi alte preparate din carne”.
„Autobahn”, de Neil LaBute, regia Andreea şi Andrei Grosu, director de imagine şi montaj Alexandru Condurache, scenografia Vladimir Turturica, a fost selectat la secţiunea Creaţia şi va fi difuzat în data de 9 noiembrie, ora 21.00 pe www.fnt.ro.
„Conferinţa iraniană”, de Ivan Vîrîpaev, regia Bobi Pricop, scenografia Oana Micu, este inclus tot la secţiunea Creaţia şi este programat în data de 10 noiembrie, ora 19.00, pe www.fnt.ro.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
„Tom şi Jerry 2.0”, adaptare după „Jerry and Tom” de Rick Cleveland, regia Florin Piersic jr., scenografia Tudor Prodan, face parte din secţiunea Recreaţia şi va putea fi vizionat în data de 13 noiembrie ora 17.00, pe www.fnt.ro.
„Văzduh”, texte de George Gordon Byron, John M. Hull şi Liviu Oros, un spectacol de Victor Olăhuţ, este inclus în programul Festivalului la secţiunea Instalaţii performative şi este programat în data de 12 noiembrie, ora 21.00, pe www.fnt.ro.
Publicul va avea posibilitatea să vizioneze spectacolele timp de 48 de ore.
De asemenea, Ziua „Hektomeron” şi „Inimă şi alte preparate din carne” - două producţii ale Naţionalului craiovean - vor fi prezentate online în programul Festivalului Naţional de Teatru.
Instalaţia performativă Ziua Hektomeron inspirată de „Decameronul” lui Giovanni Boccaccio - probabil cel mai lung şi cel mai complex performance teatral din lume şi „Inimă şi alte preparate din carne” de Dan Coman, producţie semnată Radu Afrim, câştigătoare a Premiului UNITER pentru cel mai bun spectacol al anului, se vor putea urmări online, gratuit, în cadrul Festivalului Naţional de Teatru.
Instalaţia performativă Ziua Kektomeron se va putea urmări, tot online, şi tot gratuit, pentru 48 de ore de la data publicării, începând de duminică, 7 noiembrie, ora 12.00, pe site-ul www.fnt.ro.
Inspirat de Decameronul lui Giovanni Boccaccio, proiectul „Hektomeron” a început la jumătatea lunii ianuarie a acestui an iar timp de 100 de zile, pe website-ul www.hektomeron.com a fost difuzat în regim de livestreaming din Sala Studio a teatrului câte un episod.
Fiecare episod a însemnat, de fapt, câte o poveste a Decameronului transpusă scenic. La acest proiect au lucrat, alături de cei 31 de actori ai Naţionalului craiovean, 100 de regizori din tot atâtea ţări. România a fost reprezentată de regizorul Radu Afrim care a lucrat, alături de Marius Manole, ultimul episod.
Fiecare regizor a tratat într-o manieră unică universul lui Boccaccio, într-un maraton artistic ce s-a dovedit a fi o radiografie a lumii contemporane, un manifest şi un credo artistic - lumea este suma identităţilor şi acţiunilor noastre.
Fiind transmise online, episoadele Hektomeron au fost văzute de publicul din întreaga lume, statisticile arătând faptul că au avut loc vizionări ale proiectului din 169 de ţări
Cea de-a 31-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru are loc în perioada 6-14 noiembrie 2021, online, pe www.fnt.ro şi cuprinde spectacole din ţară şi străinătate, instalaţii vizuale, conferinţe, prezentări de carte, secţiuni speciale.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.