Netflix a colaborat cu artiştii Hania Rani, Dobrawa Czocher şi MELT Studio la realizarea producţiei artistice pentru promovarea noului serial sci-fi "Open Your Eyes". Inspirat de producţia care abordează lumea minţii, a identităţii şi a talentului artistic, proiectul ”Deschide ochii şi vezi muzica” are scopul de a invita spectatorii să privească în interiorul procesului creativ al artiştilor şi să asiste la emoţiile lor în timpul interpretării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Pentru a permite publicului să vadă muzica, artistele au fost conectate la o interfaţă creier-computer în timpul spectacolului. Semnalele colectate au fost apoi traduse în animaţii 3D simulate în timp real şi proiectate înapoi în mediu.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Echipa MELT, Kuba şi Kamila: "Caracterul evaziv al gândurilor, intensitatea şi incertitudinea emoţiilor ne-au inspirat să traducem impulsurile în simulări fluide, care au fost generate în timp real. Scopul nostru a fost să surprindem performanţa efemeră într-un mod captivant - creând o experienţă multimedia interactivă atât pentru artişti, cât şi pentru public. Estomparea liniei dintre artă şi tehnologie".

După creionarea viziunii, MELT a început cercetarea şi dezvoltarea. Am colectat datele de la BCI şi alte dispozitive în timpul unei serii de experimente şi repetiţii cu cele două artiste. Datele colectate au fost apoi analizate alături de muzică, videoclipuri ale spectacolelor şi date de captare a mişcării pentru a afla cât mai multe despre fiecare subiect. Apoi, semnalele EEG  au fost combinate cu mişcarea muşchilor faciali pentru a genera valori de performanţă legate de starea emoţională a interpretului.

Hania Rani: "Tehnologia utilizată a făcut posibil să asistăm la interpretare pe măsură ce o experimentăm - este un proces interesant. Dar sper că rezultatul va fi în primul rând înţeles ca puterea muzicii, a artei şi a emoţiilor umane”.

Dobrawa Czocher: "Cred că minţile umane au o putere incredibilă, mintea şi arta au o forţă incredibilă. Am abordat acest proiect cu deschidere şi curiozitate cu privire la ce va aduce şi ce va arăta despre emoţiile mele, sau ce se întâmplă în interiorul meu, în interiorul nostru atunci când ne interpretăm muzica". 

Piesa interpretată în timpul evenimentului este de pe viitorul album al celor două artiste, numit „Inner Symphonies” - o asociere perfectă cu proiectul. Piesa, numită „Dunkel”, a avut premiera online pentru acest proiect şi experienţa a dezvăluit culori uimitoare din această muzică, deşi „Dunkel” înseamnă „întuneric” în germană. ”

Înregistrarea live a fost realizată la Institutul de Inginerie Energetică din Varşovia, un spaţiu care a văzut o mulţime de experimente care implică energie, dar care până acum nu au implicat niciodată energia umană şi creativă.

După un teribil accident care i-a ucis familia, Julia se trezeşte într-un centru de tratament pentru amnezici şi începe să se apropie de ceilalţi pacienţi care, în mod bizar, au trecut prin traume asemănătoare. Aşa îl cunoaşte pe Adam, un băiat învăluit în mister, care îi devine ghid în cadrul centrului. Când începe să aibă vise şi viziuni ciudate care par cât se poate de reale, ea începe să se întrebe dacă locul în care se află este ceea ce promitea să fie. Stăpânită de dorinţa de a afla adevărul, Julia se luptă să scape din centru şi descoperă că această lume nu este ceea ce pare a fi.

Muzica şi prietenia sunt complet interconectate pentru Hania Rani şi Dobrawa Czocher, duo-ul polonez care tocmai a înregistrat primul album de muzică originală, Inner Symphonies. Prietene din adolescenţă la şcoala de muzică din Gdansk, perechea împărtăşeşte un spirit de aventură şi curiozitate. Chiar dacă viaţa le-a dus pe căi diferite - Hania ca pianist şi compozitor cu două albume solo şi o colecţie de melodii scrise pentru film, teatru şi artă pe numele ei; Dobrawa ca violoncelistă solo cu Filarmonica Szczecin - prietenia lor a durat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.