O nouă sală de concerte, organizarea unul festival de film al oraşului, reconversia Uzinele Electrica şi Autogara Filaret şi consolidarea teatrelor cu risc seismic sunt câteva dintre propunerile lui Sebastian Burduja, candidat la Primăria Capitalei din partea Partidului Naţional Liberal, pentru un Bucureşti cultural.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Potrivit candidatului liberal la Primăria Generală a Capitalei, oraşului "îi lipseşte astăzi o identitate clară, care se construieşte şi prin modul în care administraţia locală se raportează la cultura din oraşul nostru".

El propune "Bucureştiul Coolt" prin care să transforme oraşul "într-un hub cultural de talie europeană"

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

"Trebuie să valorificăm patrimoniul cultural al Capitalei şi să creăm noi oportunităţi pentru artişti, în special pentru cei tineri. De asemenea, trebuie să încurajăm diversitatea culturală, astfel încât publicul să aibă o gamă largă de opţiuni. Este nevoie de investiţii în infrastructura culturală, de reorganizarea instituţiilor pentru o mai bună gestionare a resurselor şi de un parteneriat solid între administraţie şi mediul privat pentru a sprijini iniţiativele culturale locale", spune Burduja.

Proiectul său cuprinde şapte angajamente:
Creşterea bugetului alocat culturii şi gestionarea mai eficientă a resurselor pentru a prioritiza investiţiile şi proiectele culturale.
Începerea construcţiei unei noi săli de concerte, Sala „Sergiu Celibidache”.
Preluarea Sălii Palatului la Primăria Capitalei şi începerea imediată a lucrărilor de modernizare.
Organizarea unui festival de film al oraşului pentru a atrage şi mai mulţi iubitori de artă cinematografică.
Reconversia unor spaţii industriale în spaţii culturale multifuncţionale, cum ar fi Uzinele Electrica şi Autogara Filaret.
Modernizarea şi consolidarea sălilor de teatru cu risc seismic.
Numiri la conducerile instituţiilor de cultură din subordinea PMB doar prin concurs, în termen de maxim şase luni de la începerea mandatului, în conformitate cu legea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.