O antologie inedită a ultimelor poeme ale lui Leonard Cohen - "Torţa", scrieri premiate cu Pulitzer şi Man Booker sunt în portofoliul editurii Polirom pe 2019, ALL continuă seria "Pisicile războinice" iar la Litera - Barack Obama, Simon Sebag Montefiore, Bob Woodward se numără printre autorii incluşi în colecţia non-fiction.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Câteva dintre apariţiile-eveniment ale editurii Polirom în anul 2019 o reprezintă editarea ultimelor poeme scrise de Leonard Cohen, titluri premiate cu Pulitzer şi Man Booker pe 2018.

"Cartea numerilor", de Florina Ilis, este un "recensământ" al unui popor aflat pe drumul prin pustiul adesea ostil al unei istorii potrivnice. Construit pe  structura Numerilor - carte despre ascultare şi răzvrătire, despre pocăinţă şi binecuvântare -, romanul este o sinecdocă a destinului României, ambiţionându-se să cuprindă cât mai multe evenimente cruciale ale secolului XX şi să sintetizeze o etno-istorie perfect verosimilă.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

"Vocabularul european al filosofiilor. Dicţionarul intraductibilelor", coordonat de Barbara Cassin, în traducerea coordonată de Anca Vasiliu şi Alexander Baumgarten, este o lucrare monumentală realizată de un colectiv de aproape o sută de autori şi acoperind circa cincisprezece limbi europene. “Vocabularul european al filosofiilor” prezintă şi compară, în cele aproximativ 400 de intrări ale sale, mai bine de 4.000 de termeni specifici unei limbi sau, pentru cei moşteniţi din Antichitate, culturii europene, precum şi aspecte ce ţin de funcţionarea unei limbi în ansamblu.

O altă apariţie la Polirom va fi "Torţa", de Leonard Cohen, în traducerea lui Florin Bican. Când a murit, Leonard Cohen încheiase lucrul la o ultimă carte, o minunată antologie inedită a ultimelor lui poeme, proze şi schiţe, o lectură esenţială pentru fanii marelui artist.

Polirom pregăteşte şi "Lăptarul", de Anna Burns, carte premiată cu Man Booker Prize 2018, în traducerea Mihaelei Ghiţă.

Anna Burns este prima autoare nord-irlandeză câştigătoare a celebrului Man Booker Prize, pentru Lăptarul - un roman în care protagonista, o nord-irlandeză de 18 ani, supravieţuieşte unui regim opresiv nu prin eroism, prin opoziţie politică sau prin violenţă, ci pentru că este originală, amuzantă şi dezarmant de diferită.

Un alt roman câştigator al unui premiu prestigious, Pulitzer 2018, este cel semnat de Andrew Sean Greer, "Less", care a fost tradus de Ariadna Ponta.

"Less" este romanul lui Arthur, scriitorul care a ajuns la vârsta marilor îndoieli şi care-şi caută talentul în lumea largă. Aventurile lui îl scapă din braţele morţii în Paris, îl scot ca prin urechile acului dintr-o furtună de nisip în Sahara şi-l aruncă în braţele unei iubiri neaşteptate. O poveste de dragoste şi de aventuri, Less este romanul căutărilor unui bărbat care se agaţă de mijlocul vieţii ca de o insulă plutitoare.

Titlurile anului 2019 editura ALL

Copiii îşi vor putea completa colecţiile deja îndrăgite, dar vor avea parte şi de titluri noi, tipărite în condiţii grafice de excepţie. Astfel, seria "Pisicile războinice" va continua cu alte şase volume în 2019, iar la seriile "Supravieţuitorii" şi "Exploratorii" se vor adăuga romane de aventuri. 

Tainele corpului omenesc aşteaptă să fie dezlegate de micii cititori cu ajutorul unei superenciclopedii. Textele sunt redactate într-un mod simplu şi precis, pe un ton prietenos, pe alocuri chiar ghiduş, iar ilustraţiile sunt extrem de sugestive. Cele patru postere uriaşe incluse în "Marea carte a corpului uman" vor reprezenta o surpriză minunată pentru copii.

"Cartea mea cu superjocuri" reuneşte o paletă largă de exerciţii atractive - puzzle-uri, labirinturi, jocuri de căutare, diferenţe. Ilustraţiile viu colorate îi pot inspira pe micuţi să construiască chiar propriile poveşti pe marginea acestora.

Fanii Ceceliei Ahern vor fi surprinşi din nou în 2019, când vom publica volumul "Roar", o colecţie de 30 de povestiri emoţionate, uneori amuzante, despre 30 de femei surprinzătoare. Este o apariţie inedită în portofoliul literar al autoarei, menită să le determine pe cititoare să se identifice cu cel puţin una dintre cele 30 de figuri feminine.

Laura Ene, medic nutriţionist cu o carieră de 15 ani, continuă seria cărţilor de stil de viaţă sănătos începută în 2018 cu titlul "Capcanele dietelor. Dietă pe viaţă sau stil de viaţă?". Următoarea apariţie se va adresa celor care doresc să îşi schimbe comportamentul alimentar din prezent, fie că au nevoie de un plus de relaxare în relaţia cu mâncarea, fie că vor să slăbească, purtându-i în domeniul fascinant al psihonutriţiei.

Publicul de carte medicală va beneficia de apariţia în limba română a tratatului de chirurgie numărul 1 în lume - "Schwartz. Principiile chirurugiei". Volumul este însoţit de un DVD şi este recomandat studenţilor, medicilor rezidenţi şi medicilor chirurgi specialişti.

Editura Litera anunţă peste 700 lansări editoriale noi în 2019

Barack Obama, Simon Sebag Montefiore, Bob Woodward, Daniel Gilbert, Boris Cyrulnik sunt doar câţiva dintre cei care vor marca colecţia de nonficţiune a Editurii Litera anul acesta.

Lista #mustreadlitera2019 este deschisă de noua carte a fostului preşedinte al Statelor Unite ale Americii -  Barack Obama. După succesul autobiografiei soţiei sale, Michelle Obama - "Povestea mea", aceasta este cea mai aşteptată apariţie editorială a anului, cu dată de lansare concomitentă la nivel global. Mai multe detalii despre conţinut, inclusiv titlul cărţii, vor fi dezvăluite în curând.

Povestea scrisă de celebrul jurnalist de investigaţii Bob Woodward despre actualul preşedinte al Statelor Unite ale Americii, "Fear: Trump in the White House" este un alt titlu din portofoliul Liter ape 2019.  Pe parcursul anului va fi lansată şi "The Last of the President's Men", tot de Bob Woodward, o relatare jurnalistică de excepţie despre secretele, obsesiile şi decepţiile celui de-al 37-lea preşedinte al SUA, Richard Nixon.

Thrillerul psihologic "The Silent Patient", de Alex Michaelides, va fi publicat anul acesta, în februarie, la editura Litera. "The Chain", de Adrian McKinty, starul internaţional al ficţiunii criminalistice, va fi un alt thriller cu un subiect neaşteptat.
"Outline", de Rachel Cusk, a fost aleasă de către criticii literari de la New York Times drept una dintre cele 15 cărţi remarcabile scrise de femei care modelează felul în care citim şi scriem în secolul XXI, şi este prima carte din trilogia care mai conţine volumele "Transit" şi "Kudos" ce vor fi publicate la Litera. 

Una dintre cele mai iubite scriitoare ale generaţiei sale, Zadie Smith, intră în portofoliul editurii cu titlul "Swing Time", povestea a două fete cu destine separate, un roman despre copilărie, prietenie, muzică şi identitate.

"The Haunting of Hill House”, de Shirley Jackson, este o operă superlativă de ficţiune horror aşa cum Stephen King, Carmen Maria Machado sau Neil Gaiman afirmă. Scrisă în 1959, a fost recent adaptată într-un serial de succes realizat de Netflix.

Autoarea bestsellerurilor "Se numea Sarah" şi "Vieţi secrete", revine cu "The Rain Watcher", o puternică dramă de familie, o poveste plină de secrete prin care Tatiana de Rosnay demostrează încă o dată talentul său extraordinar de povestitor.

"Patria", de Fernando Aramburu, unul dintre cele mai de succes romane publicate recent în Spania, devenit bestseller global, este o poveste despre familie şi prietenie, despre ce înseamnă să trăieşti în umbra terorismului şi cum ţara şi cetăţenii săi pot ajunge la un consens privind trecutul violent.

Colecţiile consacrate Clasici Moderni, Clasici Contemporani, Buzz Books sau Blue Moon continuă cu zeci de titluri, aşadar pasionaţii de ficţiune vor avea de unde alege.

De asemenea, vor fi publicaţi: Sebastian Barry cu "The Temporary Gentleman", Deborah Levy cu "Swimming Home” sau Ali Smith cu al doilea roman din Cvartetul anotimpurilor - "Iarna".

Iubitorii de literatură francofonă vor citi un nou roman semnat de vedeta literaturii franceze contemporane, Édouard Louis, "Histoire de la violence", şi două noi apariţii, ambele nominalizate la Premiul Goncourt - "Summer", de Monica Sabolo şi "Babylon", de Yasmina Reza. Şi o scriere de Éric Vuillard, laureat al premiului Goncourt 2017, este în pregătire.

În premieră anul acesta, imprintul Carte pentru toţi va include şi titluri noi, nepublicate până acum.

Aşadar, cititorii vor putea citi romane de Paul Beatty - "Tuff", Richard Flanagan - "Wanting", Domenico Starnone - "Scherzetto", Emma Healey - "Whistle in the Dark", Susanna Tamaro - "Per voce sola", Karl Ove Knausgård - seria "Anotimpuri", şi noi autori precum Samanta Schweblin - "Distancia del rescate", Kelleigh Greenberg-Jephcott - "Swan Song", Edward St. Aubin - seria "Patrick Merlose".

Editura mai recomandă: titlul semnat de Maria Semple, "Today Will Be Different" - un roman de geniu de la autoarea cărţii „Unde ai dispărut, Bernadette?, o poveste amuzantă şi plină de surprize despre reinventarea de sine, dar şi romanul "Tangerine", debutul extraordinar al Christinei Mangan, denumită Patricia Highsmith a secolului XXI,  un portret neaşteptat al prieteniei dintre două femei din anii ’50, în Maroc.

Peter Swanson, autorul bestsellerului "Cei care merită să moară", revine la Litera cu "Girl With a Clock For a Heart", roman deja în curs de ecranizare. Un alt autor cunoscut de cititori pentru romanul "Fata dinainte", este J.P. Delaney, iar anul acesta revine cu un thriller psihologic în care o actriţă joacă rol dublu într-o investigaţie criminalistică - "Believe Me". "Behind Her Eyes", de Sarah Pinborough, "Anatomy Of a Scandal", de Sarah Vaughan sau "Victimă fără chip" din seria "Fabian Risk", de Stefan Ahnhem, sunt alte câteva titluri care pot fi incluse în lista de lectură din acest an.

Cele mai frumoase poveşti de dragoste ale literaturii contemporane, cele mai celebre romanciere ale genului, cele mai apreciate titluri ale momentului se regăsesc şi anul acesta în colecţia Blue Moon, cu titluri noi şi autori consacraţi precum: "Povestitorul", de Jodi Picoult, "Grădina de iarnă", de Kristin Hannah, "The Seven Sisters", de Lucinda Riley, "The Stylist", de Rosie Nixon, "Per dieci minuti", de Chiara Gamberale, "The English Wife", de Lauren Willig.

Evenimentele sociale, politice, istorice sunt marcate în titluri noi precum: "Titans of History", de Simon Sebag Montefiore; "The Kidnapping of Edgardo Mortara", de David I. Kertzer; "The Lessons of History", de Will Durant; "A Short History of Europe", de Simon Jerkins; "Nabokov in America", de Robert Ropert; "How to Live a Good Life", de Jonathan Field; "Parler d’amour au bord du gauffre", de Boris Cyrulnik; "Fair Play: The 5 New Rules to Revolutionize Your Marriage, Home and Sense of Purpose", de Eve Rodsky.

Titluri Nemira 2019

Thrillerul “Omul de cretă”, de C.J. Tudor, va apărea în ianuarie la imprintul Armada.  Povestea care a intrat pe lista scurtă a National Book Award, recomandată de Stephen King, aminteşte de clasicul “IT” - un grup de copii care comunică în secret prin omuleţi de cretă desenaţi prin orăşelul copilăriei, până când desenele îi duc la o descoperire lugubră.

În aprilie va apărea “Viaţa secretă a lui William Shakespeare”, de Jude Morgan (roman, colecţia Babel). Autorul de romane istorice Jude Morgan coboară cortina de pe lumea elisabetană şi ne permite să tragem cu ochiul la o variantă a vieţii intime a omului obişnuit care a devenit legenda culturală de azi.

“Moonwalk, Michael Jackson”, care apare în colecţia Yorick, va fi lansată în mai. Viaţa excepţională a celei mai mari vedete pop a secolului trecut în cuvintele proprii dezvăluie detalii inedite, spectaculoase pentru fanii muzicii lui. Este o călătorie în inima şi sufletul unui geniu al muzicii şi spectacolului.

“Foc şi sânge”, de George R.R. Martin (imprint Armada) va apărea în iunie. Cu 300 de ani înainte de acţiunea din “Cântec de gheaţă şi foc”, istoria casei Targarienilor completează tabloul impresionant al Westerosului cu aventuri, intrigi, războaie şi dragoni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.