Garajul Ciclop, simbol al modernismului bucureştean, cinematograful Scala, emblemă a vieţii culturale interbelice, Palatul Universul, devenit pol al industriilor creaitve din Capitală, dar şi Casa Ankele din Botoşani şi Hotel Continental din Cluj-Napoca au fost scoase la vânzare de Artmark Historical Estate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Divizia imobiliară a casei de licitaţii Artmark a lansat noul Catalog Toamnă 2019 care cuprinde 22 de proprietăţi istorice şi 21 contemporane, majoritatea aflate în exclusivitate în portofoliul companiei.

Printre imobilele scoase la vânzare de casă se află Hotelul Continental din Cluj-Napoca, Casa Neuman din Arad, Casa Ankele din Botoşani, Vila Cantacuzino din Călimăneşti, Vila Athanasovici din Bucureşti. 

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Cel mai vechi imobil din catalog, potrivit Artmark, datează din 1836 şi este un monument istoric clasa A - Casa Ankele din centrul Botoşaniului, iar cea mai mare suprafaţă construită este de 16.168 mp, respectiv Garajul Ciclop. Cea mai scumpă proprietate are un preţ la cerere estimat la peste 25 de milioane de euro.

Alte imobile reprezentative cu istorii prezentate în catalog sunt: Vila Athanasovici din Bucureşti, construită între 1897-1911 după planurile arhitectului Dimitrie Maimarolu, Şcoala Evanghelică Săsească din Sânpetru (construită la sfârşitul sec. XIX), Casa Gheorghe Nica din Braşov (sec. XIX), Blocul interbelic Poppa din centrul Constanţei. Câteva dintre proprietăţile prezentate în catalog beneficiază deja de proiecte de conversie în hotel/ pensiune şi autorizaţie de construire. Implementarea unor funcţiuni hoteliere în cadrul unor clădiri istorice este o tendinţă în creştere pe piaţa din România.

"Pe lângă faptul că o astfel de clădire conferă proprietarului posibilitatea de a deţine un produs unic, irepetabil în zilele noastre, şi implicit prestigiul unui loc încărcat de istorie şi/sau semnat de un arhitect celebru, există şi o latură pragmatică, ce implică posibilitatea implementării unui concept actual de trai sau muncă în cadrul unei astfel de proprietăţi. În acest mod, pe lângă faptul că o clădire istorică amplasată central îşi păstrează atractivitatea în timp, există şi satisfacţia salvării şi reintegrării în circuitul folosinţei prezente şi viitoare a unei proprietăţi ce reprezintă o parte din cultura noastră", spune Monica Barbu, CEO Artmark Historical Estate.

Casa Ankele din Botoşani
Casa Ankele din Botoşani

Secţiunea dedicată construcţiilor recente, Artmark Contemporary Estate, propune atât vile exclusiviste, apartamente, penthouse-uri, cât şi resorturi în care funcţionează business-uri în domeniul ospitalităţii deja cunoscute: Carpathian Estate din Buzău, Hanul Balaban din Transilvania, Centrul Aroma din Cluj Napoca, Castelul Prinţul Vânător din Turda, Cluj.

Artmark Historical Estate lansează de două ori pe an cataloagele cu imobilele nou adăugate în portofoliu. Ediţia Primăvară 2019 a cuprins inclusiv o insulă din Delta Dunării, singura insulă de vânzare din România la momentul respectiv.

Catalogul Toamnă 2019 este disponibil la sediul Artmark Historical Estate din Palatul Cesianu-Racoviţă, str. C. A. Rosetti nr. 5, Bucureşti, şi poate fi răsfoit online.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.