Filmele din cadrul secţiunii dedicate copiilor la Bucharest International Film Festival (BIFF), proiectate între 28 şi 30 august, pe acoperiş, la Opera Comică.
Trei filme premiate pe plan internaţional vor fi prezentate la secţiunea Films 4 Kids: „Călătoria fantastică a Maronei”, de Anca Damian, „Aïlo: une odyssée en Laponie”, de Guillaume Maidatchevsky, şi „La tortue rouge” (The Red Turtle), în regia lui Michael Dudok de Wit.
Proiecţiile vor avea loc la un cinema de tip rooftop de la Opera Comică pentru Copii (Calea Giuleşti, nr. 16).
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Intrarea la proiecţiile din cadrul secţiunii Film 4 Kids este gratuită, pe bază de rezervare, în limita locurilor disponibile.
Mai mult, după proiecţia filmelor, Opera Comică pentru Copii vă invită să rămâneţi în acelaşi loc pentru a privi stele, planete şi sateliţi prin telescop, gratuit, în cadrul activităţii Observatorul OCC.
Programul secţiunii Films 4 Kids:
Vineri, 30 august, la ora 20.45, va fi proiectat filmul „Călătoria fantastică a Maronei” (L'extraordinaire voyage de Marona), regizat de Anca Damian, o coproducţie Belgia, Franţa, România.
O căţeluşă care trece prin tot felul de întâmplări îşi trăieşte fericirea „invers ca la oamenii ce vor mereu altceva decât ce au”. „Ei numesc asta a visa. Eu numesc asta a nu şti să fii fericit”, spune Marona. Acest basm modern despre dragoste necondiţionată şi sacrificiu, inclus şi în Competiţia BIFF de anul acesta, a fost premiat în 2020 la Dublin - câştigător al Premiului Juriului şi la TIFF - nominalizare pentru Cel mai bun lungmetraj animat.
Sâmbătă, 29 august, la ora 20.45, va fi proiectat „Aïlo: une odyssée en Laponie”, de Guillaume Maidatchevsky, o coproducţie Finlanda, Franţa.
Un ren nou-născut şi vulnerabil, Aïlo, trebuie să depăşească provocările care îi stau în calea primului său an de viaţă, în peisajele uimitoare ale Laponiei.
Duminică, 30 august, la ora 20.45, a fost programat „La tortue rouge” (The Red Turtle), regizat de Michael Dudok de Wit, o coproducţie Franţa, Belgia, Japonia.
Într-o animaţie plină de subînţeles, „Ţestoasa roşie” este povestea momentelor marcante din viaţa unui om, spusă din perspectiva unui bărbat care naufragiază pe o insula tropicală populată de ţestoase, crabi şi păsări. Spectatorii sunt încurajaţi să se identifice cu personajul principal şi să descopere pe cont propriu semnificaţia ascunsă a parabolei. Filmul a fost premiat la Cannes 2016 - Un Certain Regard Special Prize.
Întregul program al festivalului este disponibil pe site: biff.com.ro şi pe Facebook, iar biletele pot fi achiziţionate de pe eventbook.ro.
Gala de închidere a ediţiei a XVI-a BIFF va avea loc pe 2 septembrie, la ora 19.30, la Cinema Muzeul Ţăranului. După anunţarea câştigătorilor şi acordarea premiilor oferite de Institutul Cultural Român, va fi proiectat filmul „The Truth”, în regia lui Hirokazu Koreeda, cu Catherine Deneuve şi Juliette Binoche, producţie care a deschis Festivalul de la Veneţia în 2019.
Festivalul este organizat de Fundaţia Charta, sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale, Principele Radu al României.BIFF este un proiect cultural finanţat prin Ministerul Culturii. Festivalul este organizat cu sprijinul Ministerului Culturii, al Institutului Cultural Român şi al Centrului Naţional al Cinematografiei.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.