Familia Bettencourt-Meyers, acţionar principal al companiei L'Oréal, precum şi gigantul cosmeticelor au anunţat marţi o donaţie totală de 200 de milioane de euro pentru refacerea catedralei Notre-Dame de Paris. Din această sumă 100 de milioane de euro vor fi oferiţi prin Fundaţia Bettencourt Schueller, anunţă BFM TV.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Este vorba despre una dintre cele mai importante donaţii pentru reconstrucţia catedralei devastate, luni seară, de foc, alături de cea a grupului LVMH şi a familiei Arnault. 

Li se alătură familia industriaşului Pinault (Kering) şi gigantul petrolier Total care au anunţat deblocarea a 100 de milioane de euro fiecare. 

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Primăria din Paris a deblocat 50 de milioane de euro pentru restaurarea catedralei Notre-Dame.

Preşedintele Emmanuel Macron a transmis că „vom recontrui această catedrală împreună”, iar un apel internaţional de strângere de fonduri pentru asta a fost lansat şi grupurile LVHM şi Kering au anunţat că donează 300 de milioane de euro.

Regiunea Île-de-France alocă un fond de urgenţă de 10 milioane de euro.

Fondation du Patrimoine a lansat, de asemenea, un apel pentru donaţii, iar Festivalul de Film de la Cannes a anunţat că va da fundaţiei 10.000 de euro.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.