Vernisajul expoziţiei "Back to Where It All Began" va avea loc pe 10 februarie la Gaep Gallery din Bucureşti, strada Plantelor 50, începând cu ora 18.00, anunţă Asociaţia Culturală Eastwards Prospectus.
Cei 10 artişti emergenţi care fac parte din program - Andrei Arion, Flaviu Cacoveanu, Roberta Curcă, Lucia Ghegu, Mihaela Hudrea, Alina Ion, Maria Mandea, Delia A. Prodan, Stanca Soare, Ana Maria Szöllösi - sunt protagoniştii expoziţiei, cu lucrări care investighează, prin mijloace diferite, societatea în care trăim.
Expoziţia marchează cea de a doua etapă a programului Accelerator. Mentorat şi Producţie pentru Artişti Emergenţi după stagiul de mentorat finalizat anul trecut şi reprezintă un corolar care integrează într-o manieră expresivă inedită cunoştinţele acumulate de cei 10 artişti emergenţi în urma interacţiunii cu mentori consacraţi la nivel naţional şi internaţional.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
„În loc de o temă sau un subiect, conceptul expoziţiei este ancorat în specificul structural al programului. Pe durata celor doi ani de desfăşurare, Accelerator funcţionează ca o platformă unde ideile, cunoştinţele şi experienţele profesionale sunt împărtăşite şi discutate. Pornind de la această realitate şi de la dorinţa de a evita o expoziţie „clasică” de grup, care ar tinde să ilustreze un anumit discurs curatorial, prezentarea se concentrează pe producţiile noi ale celor zece participanţi", descrie Tevž Logar nucleul în jurul căruia gravitează expoziţia.
Prin cele trei etape planificate de-a lungul celor 18 luni - mentorat, expoziţie de grup şi proiecte de artă în spaţiul public - încă de la început, Accelerator şi-a propus angrenarea artiştilor emergenţii într-o experienţă cu potenţial de transformare semnificativă a carierelor lor.
„În acord cu nota de imprevizibilitate pe care mediul artistic în sine o presupune, înţelesurile contrastante şi relaţiile formale dintre lucrări conturează expoziţia ca o entitate multistratificată, compozită şi ambiguă, care îşi chestionează propriul fundament. Dar există o zonă în care cele zece practici artistice se întâlnesc într-un mod profund, nu prin asemănările lor formale sau conceptuale şi nu de dragul ilustrării unei teme. Este vorba despre agentivitatea lor în reflectarea relaţiilor din societate", concluzionează curatorul, referindu-se la sensul practicilor artistice expuse.
Programul Accelerator este finanţat prin Granturile SEE 2014 - 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA şi implementat de Asociaţia Culturală Eastwards Prospectus (ACEP) în parteneriat cu galeria i8 şi galeria Gaep.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.