Muzeul Naţional de Artă Contemporană al României - MNAC Bucureşti mai primeşte dosare de înscriere la Sesiunea II/2024 de achiziţii opere de artă modernă şi contemporană, pentru opere produse în România în intervalul 1900 - 1990, până la 15 septembrie, ora 00.00. Dosarul de participare se transmite în format digital, direct sau prin wetransfer.com, la adresa de e-mail: achizitii.opere.2024@mnac.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Extinderea intervalului temporal către prima parte a secolului XX ilustrează nevoia unei continuităţi – a unui punct de tranziţie între înţelegerea istorică şi contemporaneitate. MNAC urmăreşte crearea unui context, la nivelul Colecţiei muzeului, de cercetare şi valorificare a istoriei recente în producţia artistică contemporană din România, prin dialogul absolut necesar cu istoria modernă a artei româneşti. Pornind de la premisa că dezvoltarea culturii vizuale postbelice este indisolubil legată de referinţele modernităţii artistice, procedurile vor viza opere de artă originale, canonice ale secolului XX.

Sunt acceptate oferte de lucrări semnificative de artă modernă şi contemporană produsă de artişti de origine română care au activat în România sau în străinătate de la proprietari, persoane fizice sau juridice: colecţionari, moştenitori şi/sau deţinători cu drepturi deplin demonstrabile juridic. Nu se acceptă oferte de la instituţii comerciale private (galerii, case de licitaţie, consignaţii, orice entitate care percepe comisioane de vânzare).

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

MNAC lansează acest ultim apel către toate persoanele eligibile pentru a participa la Sesiunea II/2024 de achiziţii de opere produse în România între 1900 şi 1990, considerând această sesiune o oportunitate pentru colecţionari şi pentru familiile şi moştenitorii unor artişti de a îmbogăţi colecţia muzeului şi de a participa la configurarea traseului istoric pe care arta naţională îl parcurge în ultimul secol.

Regulamentul este pe website-ul MNAC.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.