Doi bărbaţi au fost acuzaţi de tâlhărie după ce una dintre cele mai celebre picturi ale lui Banksy a fost furată dintr-o galerie din centrul Londrei, potrivit The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Opera de artă, „Girl with Balloon”, este una dintre cele mai cunoscute imagini ale artistului.

Furtul a fost investigat de Flying Squad a poliţiei metropolitane, iar pictura a fost acum recuperată.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Larry Fraser, în vârstă de 47 de ani, din Beckton, şi James Love, în vârstă de 53 de ani, din North Stifford, au fost acuzaţi joi de furt şi plasaţi în arest preventiv.

O anchetă a fost lansată în urma unei spargeri care a avut loc duminică la o galerie din New Cavendish Street, în jurul orei 23:00.

„Fata cu balon” a fost singura operă de artă furată şi va fi returnată galeriei.

Din 2002, Banksy a pictat pe toată Londra imagini cu o fată care întinde mâna pentru a prinde un balon roşu în formă de inimă. Prima dată a apărut pe un perete din estul Londrei şi a fost, de asemenea, pulverizat sub podul Waterloo.

Au fost apoi scoase la vânzare printuri în ediţie limitată, precum şi versiuni realizate manual. Multe dintre acestea sunt foarte valoroase şi ajung la sume mari la licitaţie.

În 2018, o copie înrămată a operei de artă s-a vândut pentru mai mult de un milion de lire sterline înainte de a se autodistruge pe scenă. La câteva momente după adjudecare, au sunat alarmele, iar pânza a căzut printr-un distrugător ascuns încorporat în partea de jos a cadrului mare şi ornamentat.

Ofertantul câştigător a decis să păstreze achiziţia, iar tabloul parţial distrus a primit un nou titlu, „Love is in the Bin”.

„Love is in the Bin” a fost vândut trei ani mai târziu pentru suma record de 18,5 milioane de lire sterline la Sotheby's, în Londra.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.