National Geographic propune în această toamnă serii documentare despre lumi dispărute şi fortăreţe uitate, situri arheologice, comori pierdute şi structuri inginereşti care au sfidat timpul.
Apărând Europa - o incursiune în strategii militare de-a lungul unui mileniu
Premiera - luni, 7 octombrie | ora 21:00
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
De-a lungul istoriei, Europa a fost un teren al inovaţiilor strategice. În noua serie documentară „Apărând Europa”, National Geographic invită publicul să exploreze fortăreţe, castele şi alte locuri care au protejat continentul în faţa invaziilor. În acest documentar se vor dezvălui, episod cu episod, poveştile impresionante din spatele acestor structuri defensive şi strategiile complexe ce au stat la baza supravieţuirii unor naţiuni.
Inginerie Abandonată - Ruinele care vorbesc
Premiera - marţi, 8 octombrie | ora 20:00
În noul sezon din „Inginerie Abandonată”, publicul va afla cum tehnologia, ingineria şi arhitectura de altădată au fost lăsate în ruine, dar continuă să ne uimească prin ingeniozitatea lor. Un refugiu montan din Coreea de Sud, în umbra unui conflict îngheţat, o reţea de apărare în Spania, recent declasificat şi un complex argentinian ce găzduieşte oaspeţi neaşteptaţi, toate acestea având poveşti aparte. Fiecare ruină, de la locuri precum Oradour-sur-Glane, devastat de război, până la faruri pierdute sau complexele secrete ale mafiei italiene, este un portal către o istorie bogată şi tulburătoare.
Comori pierdute ale Egiptului - Arheologia secolului XXI
Premiera - luni, 14 octombrie | ora 20:00
În inima Egiptului antic, sub nisipurile fierbinţi ale Văii Regilor, echipe internaţionale de arheologi descoperă în continuare comori care schimbă complet înţelegerea noastră despre civilizaţiile de odinioară. În noul sezon al seriei „Comori pierdute ale Egiptului”, pasionaţii de istorie şi nu numai vor avea ocazia să fie martori la momente unice, însoţind arheologi care dezgroapă artefacte vechi de mii de ani şi comori regale ascunse.
Acest documentar oferă acces exclusiv la unele dintre cele mai importante descoperiri din cariera arheologilor, inclusiv fragmente de papirus care dezvăluie metodele prin care faraonul Khufu şi-a construit măreţul palat. Împreună cu experţii, publicul va înţelege cum fiecare descoperire arheologică oferă o fereastră spre trecut, fie că este vorba despre reformele religioase ale lui Tutankhamon sau despre strălucirea tactică a lui Ramses al II-lea.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.