Printre sectoarele economice ale oraşului New York cel al artei şi spectacolului a plătit cel mai mare tribut crizei sanitare. Numărul locurilor de muncă a scăzut cu 66% în 2020, potrivit site-ului Hyperallergic.
În februarie 2020, 87.000 de persoane lucrau în acest sector, potrivit cifrelor statului New York, faţă de 30.000 din luna aprilie.
Angajarea în sector, care include muzeele şi sălile de spectacol, teatrele şi operele, precum şi sălile de sport şi cazinourile, a cunoscut cea mai lentă îmbunătăţire în toate sectoarele de activitate din industrie. Aceasta este concluzia raportului State comptroller's office (OSC), cel care controlează finanţele statului, care este, împreună cu California, unul dintre epicentrele culturale ale SUA.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Dacă în februarie 2020, aproape 87.000 de persoane au fost angajate în acest sector, cifra a scăzut la 34.100 în aprilie, pentru a stagna la acest nivel din decembrie.
Comparaţia cu anul care a precedat izbucnirea crizei sănătăţii este izbitoare. În decembrie 2019, numărul de angajări în muzee, situri istorice şi alte instituţii culturale în ultimul an se ridică la 13.800. Comparativ cu doar 8.700 în decembrie 2020. Adică o scădere de aproximativ 37%, precizează un angajat al OSC. Chiar dacă unele dintre aceste sectoare au început să primească din nou publicul ca parte a planului de redeschidere progresivă prevăzut de statul New York, mare parte dintre sălile de spectacol şi de sport nu au fost permise. Două instituţii emblemă ale oraşului, Metropolitan Opera şi New York City Ballet, au anunţat că nu vor fi deschise înainte de septembrie 2021.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.