Ediţia a VIII-a a concursului de creaţie "Locuieşte în poveste!", pentru copii şi adolescenţi cu vârste curpinse între 9 şi 16 ani, a fost lansată de editura Arthur iar înscrierile se pot face până la data de 4 iulie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Copiii sunt invitaţi să-şi imagineze un episod care se petrece într-un timp trecut, tema concursului fiind "Când viitorul era mic". 

"Alegeţi o perioadă/ o epocă din trecut, un spaţiu, alegeţi personajele şi creaţi o poveste care să aibă elemente de veridicitate. Vă sfătuim ca, odată ce aţi ales perioada în care vreţi să călătoriţi, să vă documentaţi (citiţi cărţi despre acea epocă, uitaţi-vă la filme, la fotografii), pentru a reuşi să redaţi atmosfera epocii alese", potrivit organizatorilor.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Pentru secţiunea de Scriere Creativă, concurenţii vor scrie un text de maximum 6.000 de semne cu spaţii (aproximativ 3 pagini în Word) pe care-l vor trimite la adresa de e-mail concurs@editura-art.ro până la data de 4 iulie 2019.

La secţiunea de Ilustraţie, imaginile trebuie să respecte tema "Când viitorul era mic" şi să poată fi realizate în orice tehnică (acuarelă, ulei, tempera, tabletă grafică etc.). Participanţii vor trimite ilustraţiile scanate la adresa de e-mail: concurs@editura-art.ro până la data de 4 iulie. Un concurent poate trimite maximum 4 ilustraţii.

Lucrările vor fi evaluate de un juriu format din scriitori, ilustratori/ designeri şi redactori Arthur.

La secţiunea de Scriere Creativă vor fi 15 câştigători, iar la secţiunea de Ilustraţie vor fi 5 câştigători. Desemnarea câştigătorilor va avea loc în data de 26 iulie.

Premiile oferite celor 20 de câştigători în cadrul Campaniei constau în: participarea la tabăra de creaţie Locuieşte în poveste! Alma Vii, 2019, alături de scriitori, lingvişti, artişti vizuali, ilustratori; publicarea textelor şi ilustraţiilor câştigătoare în volumul Când viitorul era mic. Juniorii.

Proiectul "Locuieşte în poveste!" a început în 2012, cu puţin înainte de lansarea volumului "Ce poţi face cu două cuvinte", carte construită în jurul binomului fantastic al lui Gianni Rodari ("Gramatica fanteziei"). Optsprezece autori au fost invitaţi atunci să scrie câte un text pentru copii, pornind de la o pereche de cuvinte fără nicio legătură logică sau semantică între ele. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.