Complexul turistic "Holbina Trei Bibani", cu o suprafaţă de aproximativ şase ori mai mare decât cea a Principatului Monaco şi domeniul acestuia de 1.200 de hectare, a fost estimat de Artmark Historical Estate la 6 milioane de euro şi are un preţ de pornire 3 milioane de euro.
Situat în inima Deltei Dunării, resortul are 13 clădiri, cu o suprafaţă desfăşurată totală de 2.796 de mp, întinse pe un teren de aproape 1,8 hectare, compun nucleul unui resort al cărui domeniu depăşeşte în întindere state înscrise în atlasele geografice ale mapamondului.
Complexul are o capacitate totală de cazare de 58 de locuri şi dispune de un restaurant de patru stele care poate acomoda 60 de clienţi. La acestea se adaugă 6 rulote elegante, complet dotate şi utilate, care pot găzdui încă 20 de turişti. Personalul care deserveşte proprietatea are propriile spaţii de locuit, dar şi o cantină special dedicată.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Două pavilioane destinate organizării de evenimente, piscine, jacuzzi, debarcadere şi chiar un heliport sunt alte câteva elemente care se înscriu în zestrea imobiliară a Holbinei. În plus, cele 1.270 de hectare de luciu de apă sunt amenajate cu ajutorul unor canale interioare ce însumează o suprafaţă construită de 129.154 de mp, proprietatea fiind delimitată de diguri cu o lungime totală de 13 kilometri. Iar digurile au o funcţie dublă. Îngrădesc perimetrul, dar sunt amenajate totodată ca o uriaşă pistă pentru biciclişti.
Holbina Trei Bibani este paradisul pescarilor, o zonă desemnată de numeroşi bloggeri de profil drept cel mai bun loc de prins ştiucă din Europa. Este locul în care s-a desfăşurat ani de-a rândul competiţia internaţională “Cupa Mondială de Ştiucă”.
Resortul pune la dispoziţie toate facilitatile necesare pentru explorarea împrejurimilor. Cu barca, şalupa, caiac-ul sau chiar cu yacht-ul, amatorii de excursii se pot aventura către Marea Neagră, Gura Portiţei, Lacul Razim sau Sfântul Gheorghe.
În spaţiul din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării sunt organizate şi expediţii de birdwatching. De altfel, observarea diferitelor specii de păsări sălbatice în mediul lor natural, un hobby cu tot mai mulţi practicanţi la nivel mondial, a devenit un motor pentru industria turismului. Nu mai puţin de 325 de specii de păsări, dintre care 70 din afara Europei, vizitează an de an Delta Dunării, regiunea europeană cu cea mai mare densitate de zburătoare pe metru pătrat.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.