Expoziţia „Din adâncuri + Din văzduh = 80” a artistei Ileana Dana Marinescu, formată din colaje tridimensionale, post Dada, bricolaje readymade, va fi deschisă în 16 mai, de la ora 15.00, în holul Salonului Cerchez de la Muzeul Naţional Cotroceni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ileana Dana Marinescu realizează şi expune uimitoare creaţii artistice, a căror expresivitate vine dintr-o utilizare surprinzătoare a materialelor. Pe cât de brute şi rudimentare pot fi unele dintre acestea, pe atât de potenţat poetic este mesajul transfigurat din spatele reprezentărilor.

„Lucrările Ilenei Dana Marinescu pot fi catalogate ca nişte colaje tridimensionale, post Dada, bricolaje readymade, care au marea calitate de a fi pe înţelesul tuturor, indiferent de vârstă sau de pregătirea artistică a privitorului. Deşi lucrările Ilenei Dana Marinescu aduc în interpretare inclusiv aspecte dramatice, amuzamentul fin al reprezentărilor primează într-o emanată şi contagioasă bucurie de viaţă.” (Cosmin Năsui, critic de artă)

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Venind în completarea proiectului personal al artistei, „Sosia mea”, din 2022, expoziţia aniversară a Ilenei Dana Marinescu continuă misiunea acesteia de a crea un mod special de a face educaţie prin cultură, facilitând şi menţinerea interesului pentru cunoaşterea unei personalităţi a artei.

Expoziţia „Din adâncuri + Din văzduh = 80” va putea fi vizitată în perioada 17 mai – 30 iunie 2024, în cadrul turului complet al muzeului sau în cadrul turului expoziţional, de marţi până duminică, în intervalul orar 9.00-17.00, doar în baza unei programări prealabile, la adresa de e-mail vizitare@muzeulcotroceni.ro sau la numerele de telefon 021.317.31.07/ 0725.518.381.

Expoziţia va putea fi vizitată şi în cadrul evenimentului cultural anual „Noaptea Muzeelor”. La intrarea în muzeu se va prezenta un act de identitate în original (C.I. sau paşaport).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.