"Străinul de lângă mine", de Irina Binder, este cea mai vândută carte pe Libris.ro în 2018, fiind preferată în 30 dintre cele 42 judeţe ale ţării. "Insomnii", de aceeaşi autoare, se află pe locul doi în topul naţional, urmată de volumele "Micul Prinţ", de Antoine de Saint Exubery, "Medicina, nutriţie şi bună dispoziţie", de Simona Tivadar şi "Sapiens. Scurtă istorie a omenirii", de Yuval Noah Harari.
Librăria online Libris.ro a vândut în 2018 peste 1,5 milioane de cărţi. Cinci din cei nouă autori ai celor mai vândute 10 cărţi în 2018 sunt români, Irina Binder plasându-se în top cu două volume.
România în cărţi citite: harta cititorilor
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Braşovenii, bucureştenii şi ilfovenii au plasat cele mai multe comenzi raportat la populaţia judeţului, potrivit statisticilor Libris.ro.
Conform librăriei online, cei mai mulţi cititori au comandat cărţi din următoarele oraşe şi judeţe în 2018: Bucureşti - 313.517 cărţi, Braşov - 130.873 şi Cluj - 83.488.
Cele mai vândute titluri în aceste judeţe au fost "Străinul de lângă mine", de Irina Binder în Bucureşti, "Orbi", de Petronela Rotar în Braşov şi "Constituţia României" în Cluj.
Cea mai mare valoare medie a comenzii s-a înregistrat în Braşov, 155 lei, aproape dublă faţă de media naţională, în valoare de 80 lei. Cel mai fidel client de pe Libris.ro este tot din Braşov, el plasând 238 de comenzi în decursul anului 2018. De altfel, clienţii din Braşov au făcut în medie 1,73 comenzi, cea mai mare valoare în raport cu judeţele ţării. Clienţii din Bacău au plasat în medie 1,45 comenzi, iar cei din Cluj şi Bucureşti, 1,44 comenzi.
Beletristică, dezvoltare personală şi cărţi pentru copii sunt cele mai populare categorii de carte pe Libris.ro, alături de manuale şi carte şcolară, în aproape toate judeţele ţării.
"Preocuparea părinţilor pentru educaţia copiilor este tot mai uşor de remarcat în toate zonele ţării. Manualele şcolare, cărţile pentru copii şi cărţile de parenting sunt constant în topul categoriilor preferate, top dominat în continuare de Beletristică. Ne bucură să remarcăm şi popularitatea în creştere a cărţilor scrise de autori români", declară Laura Ţeposu, director dezvoltare şi fondator Libris.ro.
Top 10 naţional - cele mai vândute cărţi pe Libris.ro în 2018:
1. "Străinul de lânga mine" - Irina Binder
2. "Insomnii" - Irina Binder
3. "Micul prinţ" - Antoine de Saint-Exupery
4. "Medicină, nutriţie şi bună dispoziţie" - Simona Tivadar
5. "Sapiens. Scurtă istorie a omenirii" - Yuval Noah Harari
6. "De vorbă cu Emma" ed.3 - Vitali Cipileaga
7. "Orbi" - Petronela Rotar
8. "Ziua în care la capătul celălalt al iubirii n-a mai fost nimeni" - Ioana Chicet-Macoveiciuc
9. "Puterea extraordinară a subconştientului tău" - Joseph Murphy
10. "27 de paşi" - Tibi Uşeriu
Top 5 cele mai vândute din Beletristică pe Libris.ro în 2018:
1. "Străinul de lângă mine" - Irina Binder
2. "Orbi" - Petronela Rotar
3. "Ziua în care la capătul celălalt al iubirii n-a mai fost nimeni" - Ioana Chicet-Macoveiciuc
4. "Privind înăuntru" - Petronela Rotar
5. "Eu încă te iubesc" - Cristina Chiperi
Top 5 cele mai vândute din Cărţi pentru Copii pe Libris.ro în 2018:
1. "Cele mai frumoase poveşti" - Ion Creangă
2. "100 de jocuri distractive şi educative"
3. "Montessori. Vocabular - Lumea plantelor"
4. "Jocuri ale minţii" - Sarah Khan
5. "Creionul magic - Caiet de activităţi" - Grupa mică 3-4 ani - Cristina Bănică
Top 5 cele mai vândute din Dezvoltare Personală pe Libris.ro în 2018:
1. "Insomnii" - Irina Binder
2. "De vorbă cu Emma" ed.3 - Vitali Cipileaga
3. "Cele cinci limbaje ale iubirii" - Gary Chapman
4. "Ascultă-ţi corpul, prietenul tău cel mai bun!" ed. 3 - Lise Bourbeau
5. "De vorbă cu mine însumi" - Prentice Mulford
Cititori care folosesc cel mai mult dispozitivele mobile pentru a comanda pe Libris locuiesc în Timiş.
Traficul înregistrat de pe dispozitive mobile pe Libris.ro în 2018 a ajuns la 60%, iar ratele cele mai mari de folosire au fost observate la vizitatorii din Timiş (76%), Bucureşti (72%) şi Cluj (71%). La polul opus din perspectiva folosirii dispozitivelor mobile se află vizitatorii din Harghita (53%), Covasna (54%) şi Brăila (57%).
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.