Jurnalistul Cătălin Ţepelin se desparte după 20 de ani de Gazeta Sporturilor. Din 2018 a fost redactor-şef al publicaţiei. El a scris pe Facebook că nu a fost dorinţa lui şi că acţionarii Ringier Sportal au hotărât să nu mai continue colaborarea „pentru că m-am împotrivit unor decizii care, cred eu, încercau să încalce principiile unei prese independente”. „Am cerut să fiu lăsat să lucrez, liber, onest şi în interesul publicului, nu al unor terţi, fie că ei sunt parteneri de publicitate, persoane din sport sau din afara lui, companii”, este declaraţia sa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Mă despart azi de Gazeta Sporturilor după 20 de ani cât o viaţă de om. Despărţirea este neaşteptată şi nu s-a născut din voinţa mea, ea a fost propusă de acţionarii Ringier Sportal, compania care deţine Gazeta Sporturilor din 2018, şi motivată prin clasicele „nepotrivire de caracter, viziune diferită asupra dezvoltării, rezultate etc”. În opinia mea însă, ruptura a fost provocată de faptul că m-am împotrivit unor decizii care, cred eu, încercau să încalce principiile unei prese independente”, a scris gazetarul. 

Ţepelin spune că au existat în ultimul an discuţii în contradictoriu cu managementul elveţiano-bulgar pe marginea modului de lucru, a strategiei şi poziţionării GSP.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

„În urmă cu o lună, pe 28 august, alături de Cătălin Tolontan am comunicat şi conducerii executive a Ringier AG precum şi Boardurilor companiei, printr-o discuţie face-to-face la Zurich însoţită de o scrisoare oficială semnată de 25 de lideri ai redacţiilor GSP şi Libertatea, că au fost mai multe episoade care, în opinia noastră, sugerau o imixtiune a comercialului în editorial. Iar ingerinţa asupra independenţei jurnalistice este interzisă nu doar de codul de conduită al Ringier, ci şi de legea română. Am transmis că eu şi colegii mei nu vrem să lucrăm sub o asemenea presiune. Şi nici nu vrem să arătăm conducerii, înainte de publicare, articolele „sensibile” despre industria pariurilor, de exemplu. Ni s-a replicat că nu e cazul. Iar răspunsul final a venit ieri, 2 octombrie: nepotrivire de caracter. Conducerea Ringier este în dezacord cu motivarea mea, susţinând că decizia ireversibilă a despărţirii nu are nicio legătură cu demersul din august ori cu libertatea de exprimare a redacţiei. E momentul perfect pentru cei care pariază pe coincidenţe. 1 pauză, 2 final”, a explicat jurnalistul. 

„Nu, nu plec de la Gazetă pentru că vreau “să caut alte oportunităţi” ori pentru că mi-am dorit “să explorez noi orizonturi”, cum se spune în astfel de momente. Am cerut să fiu lăsat să lucrez, alături de echipa Gazetei, aşa cum am făcut-o dintotdeauna: liber, onest şi în interesul publicului, nu al unor terţi, fie că ei sunt parteneri de publicitate, persoane din sport sau din afara lui, companii etc. Decizia Ringier a fost că nu mai poate lucra cu mine. 
Plec dezamăgit, dar cu capul sus. Sunt recunoscător publicului şi mândru că am fost coleg, în redacţia Gazetei, cu atâţia oameni de calitate, profesionişti curajoşi şi oneşti. Le mulţumesc tuturor pentru munca lor excelentă şi îmi pare rău că nu am putut face mai multe pentru ei în toată această perioadă. 20 de ani. O viaţă de om. Dar şi oamenii au mai multe vieţi”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.