"Micul dejun al campionilor", de Kurt Vonnegut, "Sistemul periodic", de Primo Levi, sau "Cântecul lui Solomon", de Toni Morrison, care vor apărea în colecţiile de autor sau Cărţi-cult, se află în tipar la editura ART, iar în pregătire, în colecţia Arthur retro, sunt "Rapsodii de toamnă", de George Topîrceanu, "Căţeluşul schiop", de Elena Farago, şi "Baronul Münchhausen", de Gottfried August Bürger.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Fanii lui Kurt Vonnegut vor citi din această primăvară "Micul dejun al campionilor", cu desenele autorului, în traducerea din limba engleză şi cu note de Carmen Paţac, serie de autor "Kurt Vonnegut". Volumul este încă o satiră criminală, o ferestruică prin care cititorul poate trage cu ochiul la cum priveşte Vonnegut războiul, sexul, rasismul, politica sau succesul în viaţă.

O altă carte aflată în tipar este "Ţoc ţoc", de Roald Dahl (traducere din limba engleză de Roxana Tocilescu, serie de autor "Roald Dahl"), o serie de povestiri macabre şi răscolitoare, în care autorul explorează latura sinistră a naturii umane şi felul în care viclenia şi egoismul ne pot împinge în situaţii neaşteptate, greu de gestionat şi uneori fără scăpare. Stilistic desăvârşită şi asezonată cu un rafinat umor negru, proza scurtă a lui Roald Dahl produce un delicios sentiment de nelinişte.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

"Cântecul lui Solomon", de Toni Morrison (cu un cuvânt-înainte al autoarei, traducere din limba engleză şi note de Irina Negrea, colecţia "Cărţi cult"), a fost recompensat în 1977 cu National Book Critics Circle Awards, câştigând în faţa unei competiţii extrem de onorante - formate din nume ca Philip Roth, Joan Didion, John Cheever -, şi este considerat unul dintre cele mai bune romane de limbă engleză scrise în secolul XX.

"Sistemul periodic", de Primo Levi (traducere din limba italiană de Vlad Russo, colecţia "Cărţi cult"), a fost declarată de The Royal Institution of Great Britain drept cea mai bună carte de ştiinţă scrisă vreodată. "Sistemul periodic" al lui Primo Levi îmbină în cel mai încântător şi mai elegant mod cu putinţă autobiografia şi memoriile cu meditaţia ştiinţifică şi filozofia umanistă, reuşind să exceleze în fiecare dintre aceste genuri. Structurat îndrazneţ în jurul elementelor din tabelul periodic al lui Mendeleev, volumul reuneşte 21 de proze scurte purtând numele câte unui element chimic: azot, carbon, hidrogen, aur, arsenic, etc.

"Emigranţii", de W.G. Sebald (traducere din limba germană de Alexandru Al. Şahighian) va apărea în colecţia "Desenul din covor".

"Z, oraşul pierdut. Povestea amozoniană a unei obsesii fatale", de David Grann (traducere din limba engleză de Ioana Miruna Voiculescu, colecţia "Sapiens"). În 1925, exploratorul britanic Percy Fawcett pornea în expediţie în jungla amazoniană în căutarea unei civilizaţii legendare. Avea să fie ultima lui călătorie, din care nu s-a mai întors. Decenii la rând, alţi aventurieri l-au urmat, în încercarea de a înţelege ce s-a întâmplat cu el şi de a găsi oraşul pierdut Z. Biografia lui Fawcett, semnată de David Grann, elucidează unul dintre cele mai tulburătoare mistere ale explorărilor din ultimul secol. 

"Frankenstein sau Prometeul modern", de Mary Shelley, cu ilustraţii de David Plunkert (traducere din limba engleză de Adriana Călinescu, colecţia "Clasici ilustraţi"), este o splendidă ediţie de lux, care sărbătoreşte 200 de ani de la apariţia acestui clasic al genului horror, reimaginat pentru secolul XXI într-o interpretare vizuală unică şi proaspătă.

În pregătire în Colecţia Arthur retro se află volumele: "Căţei bogaţi, căţei săraci", de Lydia Ugolini, ilustraţii de Mircea Pop, "Rapsodii de toamnă", de George Topîrceanu, ilustraţii de Ethel Lucaci Băiaş, "Căţeluşul schiop", de Elena Farago, ilustraţii de Ethel Lucaci Băiaş, "Bertoldo şi Bertoldino. Poveste populară italiană", repovestire de Adriana Lăzărescu, ilustraţii de Silviu Băiaş, "Baronul Münchhausen", de Gottfried August Bürger, cu ilustraţii de Eugen Taru (traducere de Ion Marin Sadoveanu).  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.