Artistul Bogdan Mihai Radu, 45 de ani, născut în România şi stabilit în Marea Britanie, a fost selectat în Expoziţia de vară 2024 de la Royal Academy of Arts cu lucrarea "After the rain", potrivit Institutului Cultural Român de la Londra.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea mai mare expoziţie de artă contemporană din lume prezintă lucrări începând cu anul 1769.

Expoziţia reuneşte atât artişti celebri, cât şi membri ai publicului printr-un mix de piese contemporane, inclusiv picturi, gravuri, filme, fotografii, sculpturi şi lucrări de arhitectură.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Bogdan Mihai Radu este şi artistul rezident al Institutului Cultural Român din Londra.

Lucrarea "After the rain" la Royal Academy of Arts din Londra este expusă în perioada 18 iunie - 18 august. 

"A fi selectat este un vis devenit realitate. Royal Academy este renumită pentru recunoaşterea excelenţei artistice, aşa că este incredibil. Înseamnă că lucrările mele sunt văzute alături de unii dintre cei mai buni artişti contemporani. Această expoziţie este o şansă de a-mi celebra moştenirea - atât pe cea din România, de unde provin, cât şi din Marea Britanie, patria mea adoptivă", declară artistul.

Pentru a participa la această expoziţie, înscrierile se fac online, este plătită o taxă şi sunt acceptate cel mult 16.500 de lucrări. Prima rundă de selecţie se face pe baza imaginilor digitale ale operelor de artă trimise, din care juriul preselectează până la 4.000 de lucrări care sunt trimise la Academie pentru etapa finală.

În ultimii ani, expoziţia a prezentat lucrări noi ale unor artişti precum: David Hockney, Wolfgang Tillmans, Tracey Emin, Bruce Nauman, Wim Wenders şi Ed Ruscha.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.