Audioboo!, primul festival digital din România de poveşti audio scurte dedicat exclusiv genurilor thriller şi horror, este lansat de platforma Voxa între 7 octombrie şi 18 noiembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Scriitorii locali sunt provocaţi să creeze poveşti captivante, special concepute pentru a ţine ascultătorii în suspans. Concursul este o oportunitate unică pentru autorii de gen să-şi aducă ideile la viaţă într-un format audio.

Categoria de thriller şi horror din aplicaţia Voxa se numără printre cele mai populare secţiuni, cu peste 710.045.93 ore ascultate în anul 2024. Cu ocazia Halloween-ului şi în contextul creşterii organice a consumului de conţinut din această categorie, festivalul Audioboo! îşi propune să răspundă acestei cereri printr-o competiţie ce aduce în prim-plan poveşti audio noi care oferă pentru o experienţă unică.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Festivalul Audioboo! reprezintă o provocare pentru creatori, deoarece poveştile trebuie scrise special pentru formatul audio, cu accent pe ritm şi tensiune, pentru a captiva ascultătorii. Competiţia se adresează atât pasionaţilor de thriller şi horror, cât şi comunităţilor creative care explorează scrisul şi doresc să îşi aducă poveştile la viaţă prin sunet.

„Categoria thriller şi horror este una dintre cele mai ascultate pe platforma noastră, reflectând apetitul publicului pentru poveşti care provoacă suspans. În 2023, am înregistrat o creştere semnificativă a numărului de ascultări în această categorie, mai ales în perioada de Halloween, ceea ce ne-a inspirat ca anul acesta să lansăm Audioboo! Ne dorim ca acest festival să aducă poveşti noi, captivante şi să ofere creatorilor locali şansa de a se afirma în faţa unui public dornic de emoţii puternice”, a declarat Oana Ştirbu, Senior Brand Manager Voxa.

„Audioboo! nu este doar un festival dedicat genurilor thriller şi horror, ci şi o iniţiativă strategică prin care ne dorim să consolidăm poziţia Voxa ca lider în domeniul audiobookurilor şi să creştem angajamentul cu comunitatea creativă din România. Este un pas important în demersul nostru de a construi o legătură autentică între creatori şi ascultători, dar şi de a transforma Voxa într-un hub de creativitate şi inspiraţie în spaţiul literar audio”, a declarat Alecsandra Roman, CMO Voxa.

Etapele festivalului

Festivalul Audioboo! se va desfăşura exclusiv online în două etape:
● Etapa 1: Call for Entry (7 octombrie – 18 octombrie)
Voxa lansează un apel către toţi creatorii de conţinut pasionaţi de thriller şi horror să îşi înscrie lucrările în competiţie, la voxa.ro/audioboo . Echipa internă Voxa va evalua poveştile pe baza originalităţii, tensiunii narative şi impactului emoţional, urmând să selecteze un shortlist de 10 poveşti.
● Etapa 2: Votul publicului (28 octombrie – 15 noiembrie)
Cele 10 poveşti finaliste vor fi produse şi înregistrate profesional în format audio, apoi vor fi disponibile exclusiv în aplicaţia Voxa. Timp de trei săptămâni, utilizatorii vor avea posibilitatea să asculte aceste poveşti şi să le voteze. Povestea cu cele mai multe ascultări unice (în proporţie de 100%) şi cele mai bune rating-uri va câştiga competiţia.

Autorul poveştii cu cele mai multe voturi şi ascultări în cadrul festivalului Audioboo! va primi un premiu de 1.000 de euro. Câştigătorul va fi anunţat pe 18 noiembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.