Pe 17 şi 18 iunie, Bucureştiul va găzdui un eveniment de marcă în domeniul fiscalităţii: Conferinţa de TVA, ediţia a II-a. Organizat de Editura Solomon, acest eveniment îşi propune să aducă laolaltă unii dintre cei mai mari profesionişti în domeniul fiscalităţii europene, pentru a discuta despre provocările şi soluţiile actuale în legislaţia şi administrarea TVA-ului.Pe 17 şi 18 iunie, Bucureştiul va găzdui un eveniment de marcă în domeniul fiscalităţii: Conferinţa de TVA, ediţia a II-a. Organizat de Editura Solomon, acest eveniment îşi propune să aducă laolaltă unii dintre cei mai mari profesionişti în domeniul fiscalităţii europene, pentru a discuta despre provocările şi soluţiile actuale în legislaţia şi administrarea TVA-ului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Invitaţi de renume internaţional

Printre invitaţii de seamă se numără Rita de la FeriaPatrice Pillet şi Tiina Ruohola, personalităţi recunoscute la nivel global pentru expertiza lor în domeniul fiscalităţii.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Rita de la Feria este profesor de drept fiscal la Universitatea din Leeds şi unul dintre cei mai influenţi specialişti în politici fiscale din lume. Cunoscută pentru analizele sale detaliate asupra sistemelor fiscale şi pentru discursurile susţinute în parlamentele diverselor state, Rita de la Feria va aborda deficienţele majore ale sistemului românesc de TVA. În special, aceasta va discuta despre problemele legate de administrarea fiscală şi legislaţia deficitară, cu accent pe cotele reduse de TVA, propunând soluţii ce ar putea fi implementate pentru creşterea colectării TVA în România.

Patrice Pillet este şeful departamentului de TVA din cadrul Comisiei Europene şi va oferi o perspectivă asupra evoluţiei negocierilor dintre Comisia Europeană şi statele membre cu privire la modificările legislative esenţiale ce vor viza economia digitală. Patrice Pillet va detalia opţiunile propuse de Comisie în contextul pachetului de măsuri ViDA (VAT in the Digital Age), considerat cea mai consistentă modificare a Directivei de TVA din ultimii ani.

Tiina Ruohola, reprezentanta confederaţiei finlandeze şi expertă în mediul de afaceri, va împărtăşi soluţiile identificate de mai multe state membre pentru eficientizarea colectării TVA. Discursul său va include exemple de bune practici în facilitarea relaţiei contribuabil-administraţie fiscală, cum ar fi inspecţiile fiscale din birou, rambursările rapide de TVA şi digitalizarea administraţiei fiscale prin e-factura.

Conferinţa de TVA – Ediţia a II-a se va desfăşura pe parcursul a două zile, pe 17 şi 18 iunie 2024. Evenimentul promite să fie un punct de referinţă pentru profesioniştii din domeniul fiscalităţii, aducând în prim-plan experţi de renume din România şi Europa.

Prima zi: Prezentări ale experţilor români în TVA

Pe 17 iunie, conferinţa va include 12 prezentări susţinute de unii dintre cei mai buni profesionişti din domeniul TVA din România printre care se numără Luisiana Dobrinescu, dr. avocat Managing Partner în cadrul Dobrinescu Dobrev SCA cu o experienţă de peste 20 de ani în drept fiscal, coordoneză practica de litigii şi consultanţă de drept fiscal. Din 2017, ecadru didactic al Facultăţii de Drept, Universitatea Bucureşti (disciplina drept fiscal).

Temele abordate vor fi diverse şi de actualitate, incluzând:

  • Sediul fix şi implicaţiile sale fiscale
  • Taxa clawback
  • Provocările în deducerea TVA
  • Problemele de TVA în tranzacţiile imobiliare şi executările silite
  • Cotele reduse de taxă
  • Scutirile de TVA
  • Noile măsuri în curs de elaborare la Ministerul de Finanţe

A doua zi: Dialog între specialişti europeni de top

Pe 18 iunie, atenţia se va concentra pe un dialog aprofundat între trei mari specialişti ai fiscalităţii europene:

  • Rita de la Feria – Profesor de drept fiscal la Universitatea din Leeds, recunoscută în 2016 ca fiind cea mai influentă femeie în fiscalitatea internaţională.
  • Patrice Pillet – Şeful departamentului de TVA din cadrul Comisiei Europene, care va discuta despre evoluţia legislaţiei de TVA în era digitală.
  • Tiina Ruohola – Preşedinte al Grupului de politici de TVA al Business Europe şi şef al departamentului de TVA în cadrul Confederaţiei Industriilor Finlandeze.

Speakeri:

  • Rita de la Feria – Professor, University of Leeds, Chair of Tax Law
  • Patrice Pillet – Head of Unit, European Comission, DG TAXUD, VAT Unit
  • Tiina Ruohola – Chair of BusinessEurope’s VAT policy group & Head of VAT at EK
  • Alexandru Aparaschivei – Tax Partner, NNDKP
  • Theodor Artenie – Head of Tax, NOERR
  • Alexandru Comănescu – Tax Director, KPMG
  • Luisiana Dobrinescu – dr., avocat partener, Dobrinescu & Dobrev SCA
  • Bogdan Dumitrache – executor judecătoresc
  • Marilena Ene – lect.univ.dr., Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti
  • Vladimir Marinescu – dr., Facultatea de Drept, Universitatea de Vest din Timişoara; Tax Director, Deloitte Timişoara
  • Ciprian Păun – conf.univ.dr., Facultatea de Ştiinte Economice, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca; Partener, Co-head al Biroului din Cluj-Napoca al NNDKP
  • Cristian Rădulescu – Partener, Tax House
  • Raluca Rusu – Tax Partner, Popovici, Niţu, Stoica & Asociaţii
  • Daniela Tănase – Director general adjunct, Ministerul Finanţelor
  • Cristian Velcu – Tax Partner, Ţuca, Zbârcea & Asociaţii Tax
  • Mariana Vizoli – consultant fiscal independent, fost Director al Direcţiei Legislaţie TVA din cadrul Ministerului Finanţelor Publice

Adresabilitate şi obiective

Conferinţa se adresează unei audienţe diverse, inclusiv avocaţi, consultanţi fiscali, notari, executori, experţi contabili şi fiscali, judecători şi membri ai mediului academic. Prin temele abordate şi expertiza prezentată, evenimentul îşi propune să ofere soluţii concrete şi bune practici pentru îmbunătăţirea colectării şi administrării TVA în România.

Conferinţa este inclusă în programul de pregătire şi de perfecţionare al avocaţilor. Evenimentul formează obiectul procedurii de aprobare în principiu de către INPPA. Punctele de pregătire profesională se vor acorda după încheierea conferinţei, în baza prevederilor Metodologiei de recunoaştere a activităţilor de pregătire profesională continuă, aprobată de Consiliul U.N.B.R.

Această conferinţă va fi o oportunitate unică de a învăţa de la cei mai buni specialişti din domeniu şi de a discuta despre provocările şi soluţiile actuale în fiscalitatea europeană.

Suntem mândri să anunţăm că Legal Marketing este principalul partener media al Conferinţei de TVA – Ediţia a II-a. Acest parteneriat exclusiv subliniază importanţa evenimentului şi rolul său esenţial în promovarea expertizei şi a discuţiilor de calitate în domeniul fiscalităţii. Legal Marketing, cunoscut pentru promovarea evenimentelor de prestigiu şi pentru susţinerea profesioniştilor din domeniul juridic şi fiscal, va asigura, şi de această dată, o vizibilitate completă în media asupra acestui subiect.

Programul şi agenda conferinţei se regăsesc pe pagina Editurii Solomon: https://www.editurasolomon.ro/conferinta-de-tva-editia-ii/

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.