Preşedintele Major League Soccer (MLS), Don Garber, a declarat că recunoaşte îngrijorarea cu privire la Cupa Mondială a Cluburilor FIFA, cu 32 de echipe, care va fi găzduită în Statele Unite anul viitor, după ce şeful LaLiga, Javier Tebas, a cerut ca turneul să fie eliminat, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Noul turneu al organismului mondial de conducere a fotbalului, la care participă 12 cluburi europene, va avea loc după un sezon în care se va desfăşura Liga Campionilor UEFA extinsă şi înainte de Cupa Mondială extinsă cu 48 de echipe din 2026, găzduită în SUA, Canada şi Mexic.

Jucătorii de top au criticat calendarul din ce în ce mai încărcat al meciurilor, unii vorbind despre grevă. Ligile europene, sindicatul jucătorilor FIFPRO Europe şi LaLiga au depus în această săptămână o plângere comună la autorităţile de reglementare ale UE împotriva calendarului internaţional de meciuri al FIFA.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Tebas a declarat la Bruxelles în această săptămână că noua Cupă Mondială a Cluburilor FIFA, care încă nu are contracte de sponsorizare sau de difuzare, ar trebui anulată.

Garber a vorbit despre entuziasmul său faţă de şansa echipelor MLS de a concura împotriva restului lumii, dar că a înţeles de ce ar putea exista îngrijorări cu privire la congestionarea meciurilor atunci când a fost întrebat despre declaraţia lui Tebas

„Cred că va exista o mulţime de energie şi o mulţime de impuls în jurul creşterii interesului pentru sportul fotbalului până la Cupa Mondială, iar Cupa Mondială a Cluburilor va fi unul dintre aceste evenimente şi sunt încântat că două dintre echipele mele vor participa”, a declarat Garber reporterilor la The Summit, parte a Leaders Week London.

„Voi spune că toţi trebuie să fim atenţi la calendar şi înţeleg opiniile lui Javier”, a adăugat el.

„Cred că trebuie să lucrăm cu toţii pentru a vedea dacă putem sau nu să fim o parte mai implicată în procesul de luare a deciziilor şi aş include asta în Cupa Mondială a Cluburilor. Noi, ca ligă, suntem la fel de atenţi ca oricine altcineva cu privire la presiunea pe jucătorii noştri şi toate diferitele competiţii în care trebuie să concureze”, a spus el.

Cupa Mondială a Cluburilor 2025, care se va desfăşura în perioada 15 iunie - 13 iulie, va avea loc în acelaşi timp cu Gold Cup a CONCACAF, care va fi găzduită pe Coasta de Vest a SUA şi Canada.

Sezonul MLS se va relua după aceea, la fel ca şi campionatele europene.

Garber a avertizat că ar putea exista pericolul suprasaturării în fotbal, dar că recentul proces din Europa ar putea fi de fapt o cale către un calendar global mai acceptabil şi o mai mare colaborare între organismele de conducere şi ligi.

„Am citit despre procese chiar zilele trecute, dar uneori este nevoie de o mică perturbare pentru a-i face pe toţi să stea la aceeaşi masă şi să ia deciziile corecte”, a spus conducătorul în vârstă de 67 de ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.