Programele de loialitate au devenit din ce în ce mai populare printre utilizatorii de carduri de credit. Acestea oferă o modalitate inteligentă de a economisi bani din cumpărături, însă există câteva aspecte importante pe care trebuie să le înţelegi pentru a profita de aceste beneficii. Cele mai apreciate programe de loialitate sunt cele care oferă clienţilor cashback. Aşadar, în următoarele rânduri vei descoperi mai multe informaţii care te pot ajuta să înţelegi mai bine conceptul de cashback.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Iată care sunt aspectele de bază despre acest program de recompense

1. Cum funcţionează cashback-ul?

Cashback-ul este cea mai apreciată recompensă oferit de bănci, companii de carduri de credit sau platforme de cumpărături online care îţi returnează un procent din suma cheltuită pentru achiziţii. De exemplu, dacă prin intermediul unui card accesezi o ofertă care acordă 2% cashback şi cheltui 1000 RON, vei primi 20 RON înapoi. Procentul variază în funcţie de comerciant, categoria de cumpărături, suma cheltuită sau ofertele disponibile. În multe cazuri, cashback-ul se întoarce înapoi în contul de card şi poţi să îl foloseşti fie pentru achiziţii viitoare, fie să îl retragi în bani. Mai mult decât atât, dacă eşti interesat de un astfel de program, poţi accesa ofertele de cashback disponibile pe BRD.ro, unde vei găsi lista completă a partenerilor şi procentul de cashback pe care îl poţi obţine.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

2. Cashback vs. alte programe de recompense

Programele de fidelitate care oferă cashback-uri sunt deseori comparate cu alte programe bazate pe punctele de loialitate sau alt tip de recompense. De obicei, punctele de loialitate au un termen de expirare şi unele programe necesită chiar şi transformarea acestora în bani înainte de a fi utilizate.

Astfel, avantajul principal constă în simplitatea cashback-ului: acesta îţi returnează direct banii în cont, fără acţiuni suplimentare. În acest fel nu mai ai grija punctelor care pot expira în timp.

3. Există limite şi condiţii

Deşi programele de cashback par simple, ele vin adesea cu anumite limite şi condiţii. De exemplu, unele programe au un plafon maxim pentru suma de bani pe care o poţi obţine lunar sau anual prin cashback. Alte programe impun categorii de achiziţii care sunt eligibile pentru cashback (de ex., supermarket-uri, benzinării, restaurante), iar pentru alte achiziţii, acesta poate fi redus sau inexistent. De asemenea, este important să ştii că unele programe necesită înregistrarea cardului sau activarea anumitor oferte speciale.

4. Rata de cashback poate varia

O altă informaţie esenţială este faptul că procentul de cashback variază nu doar între emitenţii de carduri sau platforme, ci şi în funcţie de comerciant, categoria de produse şi servicii. De exemplu, un card de credit poate oferi 5% cashback pentru cumpărăturile la supermarket, însă pentru produsele deja reduse sau din anumite categorii nu se oferă cashback. De asemenea, există perioade promoţionale, în care anumite categorii de produse sau anumite magazine partenere pot oferi cashback mai mare, de până la 10-15%.

5. Cashback-ul poate influenţa obiceiurile de cumpărare

În timp ce cashback-ul este un mod excelent de a economisi, este esenţial să fii atent la impactul pe care îl are asupra obiceiurilor tale de cumpărare. Uneori, ofertele de cashback te pot încuraja să faci achiziţii de care nu ai neapărat nevoie, doar pentru a profita de cashback. Pentru a evita acest lucru, asigură-te că achiziţiile tale sunt bazate pe necesităţi reale, nu pe tentaţia de a câştiga bani înapoi. În plus, eficienţa cashback-ului creşte atunci când cumperi produse sau servicii pe care le-ai cumpăra oricum.

În concluzie, programele de cashback sunt o modalitate inteligentă de a economisi bani din cumpărături, dar pentru a le valorifica la maximum, este important să înţelegi cum funcţionează, care sunt condiţiile şi să fii conştient de impactul pe care îl pot avea asupra modului tău de a cheltui. Însă, dacă eşti bine informat şi utilizezi aceste programe în mod responsabil, cashback-ul poate deveni o sursă de economii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.