Eliminarea Italiei, campioana europeană în exerciţiu, în optimile de finală ale Euro-2024, sâmbătă, în faţa Elveţiei, nu a fost o surpriză pentru presa italiană, care a descris-o drept "o ruşine", "un eşec naţional" şi "un naufragiu".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"O ruşine", titra Corriere dello Sport, cu o fotografie a unui jucător al Nazionale la pământ, cu mâinile pe faţă. "La Berlin, Azzurri au atins fundul sacului, este un dezastru italian", scrie cotidianul după înfrângerea cu 2-0 în faţa Elveţiei pe Stadionul Olimpic din Berlin.

"Am fost incapabili să jucăm fotbal şi (antrenorul Luciano) Spalletti este principalul responsabil pentru această nenorocire", a scris Corriere dello Sport. "Tuttosport" a adăugat: "Elveţia ne-a dat o lecţie şi întregul sistem trebuie reconstruit".

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Acesta a fost şi sentimentul cotidianului La Gazzetta dello Sport, care a scris pe prima pagină "Totul trebuie refăcut", după "o nouă pagină neagră pentru fotbalul nostru".

"Timpul scuzelor a trecut: fără joc, fără caracter, fără idei, fără o sclipire de onoare, fără scuze, Italia, după ce a ratat calificarea la ultimele două Cupe Mondiale, a părăsit Euro umilită de adversarii săi şi contestată de tifosi", a scris cotidianul italian. "În patru meciuri (ale acestui Euro), dacă excludem primele treizeci de minute împotriva Albaniei (victorie cu 2-1, n.r.), Italia nu a arătat nimic din ceea ce se aştepta de la ea", a continuat editorialistul celui mai bine vândut cotidian sportiv din Italia.

Pentru La Gazzetta dello Sport, care indică "multe probleme structurale care explică acest dezastru naţional", Spalletti, sosit în august pentru a-l înlocui de urgenţă pe Roberto Mancini, este şi el de vină. "El nu a reuşit să dea o formă tehnică naţionalei, aşa cum nu a reuşit să dea jucătorilor pe care i-a ales determinarea şi dorinţa de a lupta", deplânge cotidianul.

Presa generalistă a preluat, de asemenea, ceea ce Corriere della Sera a descris drept un "dezastru tehnic, tactic şi de personalitate". "Am căzut în lumea a treia a fotbalului, după două Cupe Mondiale ratate, pe care le-am văzut la televizor, şi acest Campionat European fără glorie în care nu am putut decât să învingem Albania. Între timp, a fost noaptea de pe Wembley, o noapte de care să ne agăţăm, un fulger în deşert", continuă cotidianul. "Dezastrul Italiei" a titrat cotidianul roman Il Messaggero. "Azzurri: nici măcar iluzia de a exista", adaugă La Reppublica.

Suporterii pot urmări toate meciurile turneului final Euro 2024, în direct, în Parcul Titan, pe Insula Euro! In fiecare seară, un DJ va întreţine atmosfera pe insulă. Pe 2 iulie, la ora 21 00,  după meciul România-Olanda, va concerta Cabron.

Evenimentul este susţinut de Betano şi Hidroelectrica.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.