Remiza dintre România şi Slovacia a convenit ambelor echipe, au scris jurnaliştii de la BFMTV, în timp ce lequipe.fr a apreciat că penaltiul tricolorilor a fost generos acordat de germanul Daniel Siebert.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În ultimul meci din Grupa E, dintre Slovacia şi România (1-1), nu s-a înregistrat niciun învingător, dar o remiză a fost suficientă pentru ca ambele naţiuni să fie fericite, calificându-se în optimi. Conduşi în prima repriză, tricolorii au reacţionat imediat şi au egalat înainte de pauză. În ciuda ocaziilor de ambele părţi în repriza a doua, cele două echipe s-au anulat reciproc şi au eliminat Ucraina, care a remizat cu Belgia (0-0), au notat jurnaliştii de la BFMTV, subliniind că a fost o remiză tristă, care convine tuturor,.

"Deşi prima repriză a fost disputată, finalul meciului dintre cele două echipe, care ştiau că s-au calificat cu acest rezultat, s-a transformat într-o glumă bună. Jucătorii nu prea şi-au ascuns intenţiile şi dorinţa de a se califica împreună. A fost un scenariu care a dus la scene surprinzătoare de camaraderie la finalul meciului, după fluierul final. Braţ la braţ, jucătorii celor două echipe s-au felicitat reciproc cu generozitate la mijlocul terenului, înainte de a se îndrepta spre colţurile fanilor lor. Practic la unison, au sărbătorit în faţa fanilor calificarea proaspăt obţinută. Toată lumea era fericită", a precizat sursa citată..

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Pentru lequipe.fr, egalul de la Frankfurt a convenit ambelor echipe.

Skriniar şi coechipierii săi au fost în avantaj timp de doar 13 minute, cât i-a luat lui Razvan Marin să-l învingă pe Martin Dubravka dintr-un penalty acordat generos de arbitrul Daniel Siebert (37). Dar soarele de pe Deutsche Bank Park din Frankfurt a făcut treptat loc unei ploi torenţiale şi nicio echipă nu a mai reuşit să înscrie, a punctat publicaţia franceză.

Pentru BBC, România a terminat pe primul loc în Grupa E, după ce a remizat cu Slovacia, scor 0-0, în urma unui meci interesant la Frankfurt.

Jurnaliştii englezi reamintesc că Ianis Hagi avea mai puţin de doi ani ultima dată când România a ajuns în fazele eliminatorii ale unui Campionat European, în vara anului 2000.

A fost pentru prima dată în istoria Campionatului European când toate cele patru echipe dintr-o singură grupă au terminat la egalitate de puncte.

Reprezentativa României a reuşit o performanţă istorică, miercuri, la Campionatul European din Germania, reuşind calificarea în optimile de finală ale competiţiei. Tricolorii au remizat în ultima etapă a grupelor cu Slovacia, scor 1-1, iar Ucraina a terminat la egalitate cu Belgia, scor 0-0. România a încheiat grupa E pe primul loc. Echipa naţională a mai trecut de grupele Campionatului European o singură dată până acum, în 2000, când a înregistrat şi cea mai bună performanţă, ajungând în sferturile de finală. La ediţiile din 1984, 1996, 2008, 2016 şi 2020 s-a oprit în grupe. La celelalte ediţii a competiţiei continentale tricolorii nu s-au calificat.

Golul României a fost marcat de Răzvan Marin, din penalti, în minutul 37 (penalti), în timp ce pentru slovaci a punctat Duda (24).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.