Justiţia l-a achitat pe fostul preşedinte al Federaţiei Peruane de Fotbal (FPF), Edwin Oviedo, de uciderea a doi sindicalişti în cadrul unei proceduri iniţiate în 2016, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Nevinovăţia lui Edwin Oviedo a fost dovedită”, a declarat avocatul Cesar Nakazaki, după ce a prezentat presei decizia pronunţată de Curtea Superioară de Justiţie din regiunea nordică La Libertad. „Instanţa a decis să îl achite după ce a constatat că acuzarea nu a prezentat suficiente dovezi”, a adăugat el.

În 2019, procurorul solicitase o pedeapsă de 52 de ani de închisoare pentru Oviedo, un om de afaceri specializat în domeniul zahărului, care şi-a susţinut întotdeauna nevinovăţia.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Procedurile judiciare l-au forţat să demisioneze din funcţia de preşedinte al federaţiei în decembrie 2018.

Oviedo a preluat conducerea FPF în ianuarie 2015 şi a contribuit la revigorarea echipei naţionale din Peru, care a participat la Cupa Mondială 2018 din Rusia după o absenţă de 36 de ani de la competiţie.

El a petrecut un an şi jumătate în arest preventiv, apoi încă un an şi jumătate în arest la domiciliu, după ce a fost acuzat de procuratură că este „liderul” unei „reţele de corupţie” şi creierul din spatele uciderii a doi sindicalişti împuşcaţi mortal în 2012 şi 2015.

Aceştia lucrau într-o companie producătoare de zahăr condusă de fostul lider sportiv.

Acuzarea a susţinut că Oviedo a ordonat crimele ca răzbunare pentru protestele faţă de el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.