Candidatul USR pentru funcţia de preşedinte al României, Elena Lasconi, afirmă că, în opinia sa, anul viitor România va avea un guvern format din USR, PNL şi UDMR. Ea spune că, de altfel, afirmaţiile sale conform cărora l-ar propune pe liberalul Ilie Bolojan pentru funcţia de premier reprezintă ”semnalul” că, dacă va deveni şef al statului, vrea o guvernare a USR alături de PNL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”Eu cred că anul viitor vom avea un guvern USR-PNL-UDMR”, a declarat Elena Lasconi, miercuri seară, la Euronews România.
 
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
Ea a spuse că, prin propunerea pe care a formulat-o, ca Ilie Bolojan să fie prim-ministru, a dat ”şi semnalul” că îşi doreşte o guvernare alături de PNL. 
 
Întrebată dacă, în situaţia în care va fi aleasă preşedinte, va nominaliza prim-ministrul de la partidul care va obţine cele mai multe voturi, Lasconi a răspuns: ”Eu voi face o nominalizare de premier care va avea aceste două elemente: să mă asigure şi să mă convingă că poate să facă majoritate şi să fie un bun profesionist”.
 
Totodată, întrebată dacă nu ar încălca legea fundamentală, Constituţia, dacă nu ar nominaliza un premier de la partidul cu cele mai multe voturi la alegerile parlamentare, Lasconi a replicat: ”Păi cum? Eu nu o să fac majorităţi, eu o să respect românii, votul românilor. Există şi posibilitatea să existe o majoritate din partea PSD-ului şi atunci voi fi în scenariul ăsta, pentru că voi respecta votul românilor, dar îmi doresc foarte mult un profesionist care să înţeleagă şi să îmbrăţişeze reformele pe care aş dori să se întâmple pentru România”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.