Cartierul La Chapelle din nordul Parisului ar putea primi statuile care au ieşit din Sena în timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice. Miercuri, primarul Anne Hidalgo şi-a anunţat dorinţa de a amplasa cele zece statui care omagiază femeile franceze pioniere în domeniul lor în acest cartier popular din arondismentul 18, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Invitată la matinalul RFI, primarul Parisului a evidenţiat "transformarea Porte de La Chapelle", "pe care presa internaţională o prezenta ca fiind o 'no-go zone', şi care este acum un cartier foarte, foarte frumos", a declarat ea. În acest cartier, unde au avut loc cursele de ciclism pe şosea la sfârşitul săptămânii trecute, primarul ar dori să " amplaseze statuile văzute în tabloul 'Sororitatea' " la ceremonia de deschidere. 

Printre statui se numără cea care o reprezintă pe Louise Michel, anarhistă franceză şi activistă feministă care a fost o figură-cheie în Comuna din Paris, cea a lui Olympe de Gouges, care a redactat Declaraţia drepturilor femeii şi ale cetăţeanului în 1791, şi a lui Simone Veil, supravieţuitoare a Shoah-ului, care a promovat legea decriminalizării întreruperii voluntare a sarcinii (avort) în 1975.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Pentru Anne Hidalgo, această iniţiativă face parte din obiectivul său de a se asigura că schimbările aduse Parisului în cadrul Jocurilor Olimpice sunt "durabile". "Transformările ecologice cu spaţiile verzi, adaptarea oraşului la schimbările climatice, toate acestea sunt durabile", a adăugat ea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.