Toţi, cu excepţia lor: sportivii olimpici din Coreea de Nord sunt singurii care nu au primit cadou telefoane mobile din partea gigantului tehnologic sud-coreean Samsung, a declarat joi CIO pentru AFP, Seulul temându-se că un astfel de gest ar încălca sancţiunile ONU împotriva Phenianului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Samsung Electronics, partenerul oficial al Jocurilor Olimpice de la Paris, a anunţat că va distribui o ediţie specială a smartphone-ului său Galaxy Z Flip 6 către "aproximativ 17.000 de sportivi" prezenţi la Jocuri.

Dar niciun participant nord-coreean "nu a primit un telefon Samsung", a precizat Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), fără a oferi detalii suplimentare.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Cu câteva ore înainte, guvernul sud-coreean explicase că un astfel de gest ar putea încălca sancţiunile ONU impuse Phenianului, în special din cauza programului său de dezvoltare a armelor nucleare.

Ministerul Afacerilor Externe a precizat că o rezoluţie a Consiliului de Securitate a interzis "furnizarea, vânzarea sau transferul direct sau indirect către Coreea de Nord a oricăror dispozitive industriale", inclusiv a smartphone-urilor.

Această precizare a fost făcută după ce Radio Free Asia, o instituţie media finanţată de SUA, a relatat că nord-coreenii ar fi primit aceste celebre dispozitive.

Galaxy Z Flip 6 a fost deja în centrul actualităţii olimpice la 31 iulie. Jucătorii de tenis de masă din Coreea de Nord şi Coreea de Sud, care au câştigat medaliile de argint şi, respectiv, de bronz în proba de dublu mixt, au apărut împreună într-un selfie făcut cu acest model de către sud-coreeanul Lim Jong-hoon.

A fost un moment efemer de uniune între cei doi vecini, care, din punct de vedere tehnic, sunt încă în război, deoarece conflictul care i-a opus din 1950 până în 1953 s-a încheiat cu un armistiţiu şi nu cu un tratat de pace.

Relaţiile lor traversează în prezent una dintre cele mai tensionate perioade din ultimii ani, Phenianul anunţând luni desfăşurarea a 250 de lansatoare de rachete la frontiera intercoreeană.

În timpul Jocurilor Olimpice de iarnă din 2018 de la Pyeongchang, Coreea de Nord a refuzat, de asemenea, să accepte smartphone-urile Samsung oferite de organizatori, care au cerut ca dispozitivele să fie predate la plecarea sportivilor nord-coreeni, potrivit agenţiei Yonhap.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.