O agenţie pentru siguranţă auto din SUA a anunţat luni că deschide o investigaţie asupra a peste 781.000 de vehicule utilitare sport Jeep Wrangler şi Gladiator mai noi, după raportări despre incendii produse sub capotă, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi a declarat că a deschis o investigaţie referitoare la nouă rapoarte de incendii şi o rănire, care acoperă SUV-urile model Wrangler şi Gladiator din 2021 până în 2023, majoritatea rapoartelor spunând că incendiile au avut loc în timp ce contactul era oprit.

Producătorul Jeep, Stellantis, a declarat că cooperează în investigaţia preliminară, primul pas înainte ca NHTSA să solicite o rechemare de pe piaţă a vehiculelor, pentru remedierea problemei.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

NHTSA a spus că a contactat Stellantis şi a aflat despre mai multe incendii provenite de la conectorul electric al pompei de servodirecţie din vehiculele Wrangler şi Gladiator.

Agenţia a spus că acea parte a fost situată în compartimentul motor din faţa pasagerului a şi coincide cu majoritatea rapoartelor de incendiu.

Unele incendii au fost semnalate la scurt timp după cumpărarea vehiculelor.

Proprietarul unui Jeep Wrangler din 2021 din Rumson, New Jersey, a spus că a început să scoată fum şi în 10 minute a izbucnit în flăcări.

Proprietarul a spus NHTSA: ”fiica mea, câinii şi cu mine am reuşit să ieşim din maşină, dar a fost foarte înfricoşător”.

Un alt proprietar din Arizona a declarat că un Jeep Wrangler din 2021 cu doar 1.900 de mile la bord a luat foc. Proprietarul a văzut fum negru ieşind din compartimentul motor şi a spus NHTSA: ”Când am oprit şi am coborât din vehicul, era în flăcări şi în câteva minute întreaga maşină a fost cuprinsă de flăcări şi a fost o pierdere totală”.

Un proprietar din Auburn, Washington, al unui vehicul Gladiator din 2022 a declarat pentru NHTSA că după ce rulat doar 1.758 de mile a ars în timp ce era parcat lângă casa proprietarului, în ciuda faptului că nu a fusese condus timp de aproximativ două săptămâni.

Nu au existat avertismente ale unei defecţiuni şi aplicaţia noastră Jeep a arătat că totul a fost normal când a fost folosit ultima oară”, a spus proprietarul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.