Sistemul de sănătate francez a înregistrat până în prezent 14.000 de intervenţii în locurile unde se desfăşoară Jocurile Olimpice de la Paris, însă au fost"foarte puţine spitalizări", a declarat joi ministrul francez al Sănătăţii, Frédéric Valletoux, la France 2.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Au fost 14.000 de intervenţii în total", insolaţii, entorse etc... dar "foarte puţine spitalizări" de la începutul competiţiei, a declarat ministrul, precizând că nu există "o saturare în sistemul de sănătate".

"Ieri, din aproximativ 50.000 de internări la urgenţe în Franţa, au fost în jur de zece sau cincisprezece legate de Jocurile Olimpice", a spus el.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Întrebat despre policlinica aflată în satul olimpic din nordul Parisului, pe care sportiva americană Ariana Ramsey a lăudat-o pe reţelele de socializare pentru tratamentul gratuit pe care l-a putut primi, Valletoux a răspuns că acest lucru "nu este unic în Franţa". "Face parte din carta olimpică şi din caietul de sarcini. În fiecare Olimpiadă, există îngrijire gratuită pentru sportivi. Acest lucru nu este specific Franţei; face parte din solidaritatea care prevalează în carta olimpică şi în spiritul olimpic", a subliniat el.

Jucătoarea de rugby a postat online o înregistrare video în care îşi arată bucuria de a fi putut beneficia gratuit de examinări (un test de frotiu şi un control stomatologic) şi alte îngrijiri (o pereche de ochelari).

Videoclipul a provocat numeroase comentarii pe reţelele de socializare. Unii au considerat că este o dovadă a calităţii sistemului de sănătate francez, în timp ce alţii s-au întrebat cum vor fi finanţate aceste examinări în condiţiile în care sistemul francez de asigurări de sănătate se confruntă cu un deficit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.